Premierul Cîțu nu înțelege ce se întâmplă. La sindicate sunt aceiași oameni

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Oare mai pregătește ceva?
Oare mai pregătește ceva?
”Nnu înțeleg foarte bine ce se întâmplă. Eu îmi aduc aminte că anul trecut tot sectorul nu a plătit impozite tot anul. Și anul acesta impozitul pe venit a fost amânat până în martie. Sunt multe măsuri de care au beneficiat”, a declarat premierul Florin Cîțu, comentând intenția HORA de a da în judecată Guvernul pentru neacordarea ajutoarelor de stat.

Printre măsurile de care au beneficiat firmele și întreprinderile din acest sector, Cîțu a enumerat șomajul tehnic, salariile pentru cei care s-au întors din șomaj tehnic. 

”Deci foarte mult efort s-a depus anul trecut. 48,5% din deficitul bugetar s-a dus pe măsuri care să susțină economia. Dar, bineînțeles, oricine dorește să dea în judecată Guvernul, foarte bine. Eu cred că aceste măsuri nu sunt cele mai potrivite, având în vedere situația prin care trece România și eforturile pe care le face acest Guvern”, a declarat șeful Executivului. 

El a subliniat că, de fiecare dată, a ascultat toate propunerile venite din partea diferite sectoare de activitate. "Ceea ce noi am spus de fiecare dată că nu cred că noi deţinem soluţia perfectă. Din discuţiile cu oamenii de afaceri şi cu antreprenorii au reieşit soluţii, le-am implementat. Deci, eu zic că lucrurile în continuare sunt OK, dar, în fine, asta este", a menţionat prim-ministrul.

Cum au ajuns acolo?

În același timp, mesajele pentru sindicaliști și pentru angajații din sectorul bugetar este același: în 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultimii 100 de ani, când au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, când a trebuit să facem efort, oamenii care plăteau taxe au primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară și așa mai departe. Anul acesta nimeni nu este dat afară, toată lumea își primește sporurile, își primește sporurile ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, a subliniat Cîțu. 

Citește și Florin Cîțu lansează un nou ATAC! Ne uităm şi la indemnizaţie

În acest context, el a spus că trebuie să ne gândim la societate. ”Cum se întâmplă ca liderii de sindicat sunt aceiași oameni de 30 de ani. Acolo chiar nu ese întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică lucrurile, dar acolo sunt aceiași oameni. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile. Și poate ar trebui să ne întrebăm cum au ajuns acolo”, a punctat Florin Cîțu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com

pixel