Președintele Biden, apărat cu arme ANTIDRONĂ

Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Desfășurarea sistemelor anti-dronă ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.
Desfășurarea sistemelor anti-dronă ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.
  • Desfășurarea sistemelor anti-dronă ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.
Zilele trecute au apărut imagini cu forțele de securitate belgiene care folosesc arme anti-dronă portabile pentru a asigura securitatea la întâlnirea dintre președintele Joe Biden și regele Philippe al Belgiei, care a avut loc la Bruxelles.

Au fost observate două tipuri de armă anti-dronă, care se aflau în dotarea Poliției Federale Belgiane. Prima variantă utilizează un proiectil care deschide o plasă pentru a ''înfășura'' drona, iar cel de-al doilea tip de armă se folosește de radiofrecvență (RF) pentru a perturba legăturile dintre dronele inamice și operatorii acestora.

Desfășurarea celor două sisteme ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.

Youtube video image

Dronele au fost folosite anterior în trecut în încercări de asasinat asupra liderilor politici, așa cum a fost în 2018, când o dronă a explodat în aer, deasupra președintelui venezuelean Nicolás Maduro, în timp ce acesta ținea un discurs în fața unei mulțimi. Șapte agenți de securitate venezueleni au fost răniți atunci.

Citește și: Mircea Geoană: Ascensiunea Chinei, unul din marile evenimente ale istoriei

Sistemele anti-dronă multi-strat, au fost testate recent de DARPA - Agenția americană care se ocupă de dezvoltarea tehnologiilor inovative. Testările au relevat o eficiență crescută a sistemului mixt, o utilizare combinată a dronelor RF, de ''bruiaj radio'' cu cele care folosesc energia cinetică, bazate pe plase, care aduc dronele inamice pe pământ, păstrându-le intacte.

Model de proiectil anti-dronă, care utilizează un sistem de plase pentru neutralizare

Acest lucru permite anchetatorilor să examineze dronele ostile și să le identifice originea sau să evalueze mai bine riscurile pe care acestea le prezintă, relatează publicația Thedrive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel