Urmărește dezbaterea live

Președintele Biden, apărat cu arme ANTIDRONĂ
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Desfășurarea sistemelor anti-dronă ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.
Desfășurarea sistemelor anti-dronă ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.
  • Desfășurarea sistemelor anti-dronă ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.
Zilele trecute au apărut imagini cu forțele de securitate belgiene care folosesc arme anti-dronă portabile pentru a asigura securitatea la întâlnirea dintre președintele Joe Biden și regele Philippe al Belgiei, care a avut loc la Bruxelles.

Au fost observate două tipuri de armă anti-dronă, care se aflau în dotarea Poliției Federale Belgiane. Prima variantă utilizează un proiectil care deschide o plasă pentru a ''înfășura'' drona, iar cel de-al doilea tip de armă se folosește de radiofrecvență (RF) pentru a perturba legăturile dintre dronele inamice și operatorii acestora.

Desfășurarea celor două sisteme ne arată încă o dată cât de gravă este amenințarea atacurilor cu drone, ce pot fi folosite chiar și pentru acțiuni de asasinat.

Dronele au fost folosite anterior în trecut în încercări de asasinat asupra liderilor politici, așa cum a fost în 2018, când o dronă a explodat în aer, deasupra președintelui venezuelean Nicolás Maduro, în timp ce acesta ținea un discurs în fața unei mulțimi. Șapte agenți de securitate venezueleni au fost răniți atunci.

Citește și: Mircea Geoană: Ascensiunea Chinei, unul din marile evenimente ale istoriei

Sistemele anti-dronă multi-strat, au fost testate recent de DARPA - Agenția americană care se ocupă de dezvoltarea tehnologiilor inovative. Testările au relevat o eficiență crescută a sistemului mixt, o utilizare combinată a dronelor RF, de ''bruiaj radio'' cu cele care folosesc energia cinetică, bazate pe plase, care aduc dronele inamice pe pământ, păstrându-le intacte.

Model de proiectil anti-dronă, care utilizează un sistem de plase pentru neutralizare

Acest lucru permite anchetatorilor să examineze dronele ostile și să le identifice originea sau să evalueze mai bine riscurile pe care acestea le prezintă, relatează publicația Thedrive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel