Paradox pe piaţa muncii din România: Record de contracte, dar lipsă acută de specialiști
Ministrul Muncii, Simona...
Conform unui comunicat remis, marţi, Agerpres, misiunea vizează întrevederi în Osaka şi Tokio cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a Japoniei, ai JETRO, organizaţia pentru comerţ exterior din Japonia, precum şi ai Centrului de dezvoltare al afacerilor şi Centrului de cooperare industrială Uniunea Europeană - Japonia.
Moody's confirmă: Economia lumii se duce la vale. Decizia Agenției
Prima zi a misiunii economice a fost dedicată întâlnirilor cu Asociaţia Japan Romania Business, eveniment care a avut loc la sediul Ambasadei României în Japonia, precum şi cu preşedintele Tokyo/Japan Chamber of Commerce, Akio Mimura. Principalele sectoare economice vizate de delegaţia CCIR pentru a fi promovate pe piaţa niponă sunt: energetic, transporturi speciale şi infrastructură. Astfel, companiile care fac parte din misiune economică pot stabili contacte de business cu potenţiali parteneri de afaceri din Japonia, care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu.
'În mod evident, România are nevoie să stabilească noi contacte de business cu Japonia, această ţară fiind a treia economie din lume cu un Produs Intern Brut de 4.872 miliarde de dolari. Totodată, Japonia este membră a statelor G20, iar unul dintre obiectivele principale ale Camerei de Comerţ şi Industrie a României este de a dezvolta relaţiile comerciale şi cu alte state în afară de cele care aparţin Uniunii Europene. Nu trebuie să uităm şi faptul că acordul comercial dintre Japonia şi Uniunea Europeană va intra efectiv în vigoare în primăvara anului viitor, ceea ce va însemna o piaţă de 127 de milioane de consumatori, atât cât reprezintă piaţa niponă astăzi. Mediul de afaceri din România trebuie să fie pregătit pentru a putea profita de toate oportunităţile care vor apărea', a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.
Conform informaţiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii septembrie 2019, Japonia se regăseşte pe locul 23 în clasamentul top 50 pe ţări de rezidenţă a investitorilor cu participare străină la capitalul social. În 2018, valoarea schimburilor comerciale bilaterale România - Japonia a fost aproape 600 de milioane de euro, iar până în luna iulie 2019 s-a înregistrat o valoare de 340,29 milioane de euro. Numărul total al companiilor cu capital japonez în România, la nivelul lunii septembrie 2019, era de 378, cu un total al capitalului social subscris japonez de 239,06 milioane euro, se menţionează în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Muncii, Simona...
Investitorii au afișat un...
Daniela Dărăban, directorul executiv al Federației...
O măsură ce se va aplica în conformitate cu unordin al...
Ministrul Muncii, Simona...
În 2025, războiul cipurilor...
BNR a comunicat cursul valutar...
Este concluzia unui sondaj Reuters realizat în rândul...
Anunțul a fost făcut marți de guvernul de la Kiev, citat...
Primul trimestru tocmai s-a...
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații...
Regina Maria, una dintre cele...
Au scăzut rezervele valutare...
Aurul a atins marți un nou...
Kremlinul a venit cu precizări...
Reuters a realizat o cronologie...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Norvegia revine pe radarul geopolitic european, pe...
Sebastian Burduja a ţinut să...
Uniunea Europeană se pregătește...
Turismul european spre SUA...
Prin Ordinul ANAF nr. 355/2024,...
Ministerul Finanțelor a pus în...