Preşedintele CE, discuţie dură cu Putin. I-a prezentat pierderile suferite de Rusia

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a avut o discuţie cu Vladimir Putin.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, i-a prezentat în mod "dur şi direct" preşedintelui rus, Vladimir Putin, informaţii despre "pierderile" suferite în Ucraina şi i-a cerut deschiderea de noi coridoare umanitare.

Preşedintele Consiliului European a evidenţiat, în discuţia cu Vladimir Putin, "calculele greşite şi pierderile" suferite de Rusia, afirmă un oficial de la Bruxelles, citat de BBC News.

"I s-a adresat în mod dur şi direct, pentru a evita scutul lipsei de informaţii de care ar putea fi înconjurat", precizează oficialul european.

Charles Michel a declarat, prin Twitter, că i-a cerut lui Vladimir Putin instituirea "imediată" de "coridoare umanitare în Mariupol şi în alte oraşe aflate sub asediu, în special cu ocazia Paştelui ortodox".

"Am reiterat cu fermitate poziţia Uniunii Europene: susţinere pentru Ucraina şi pentru suveranitatea acestei ţări; mesaje de condamnare şi sancţiuni ca urmare a agresiunii Rusiei. Unitatea noastră, principiile şi valorile noastre sunt inalienabile", a afirmat Charles Michel.

 

Citeşte şi: Kuleba a discutat cu Ciucă despre ce arme are nevoie Ucraina

 

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a discutat cu oficialii români, inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă, despre necesitările Ucrainei în ceea ce privește tehnica militară: „Apreciez abordarea lor constructivă”. 

„Am distribuit aceeași listă cu toți membrii NATO și membrii UE. Am spus că dacă fiecare țară decide să ne ofere cel puțin un bun articol de pe listă, o să obținem ceea ce ne dorim. Și România cunoaște această listă. Da, am ridicat această chestiune și în fața domnului prim ministru și cu ministrul apărării și cu Bogdan (Aurescu - n.r.) și apreciez abordarea lor constructivă în acest sens. Dar lăsăm la decizia țărilor să hotărască ce să facă. În anumite cazuri vedem că țările pot furniza anumite arme, dar nu o fac pentru că nu vor să aibă o relație proastă cu Rusia. (...) Acesta nu e cazul României. Ce nu acceptăm este ipocrizia. Nu este cazul României. România a fost foarte sinceră, prietenoasă și deschisă”, a declarat Dmytro Kuleba, într-o conferință comună cu Bogdan Aurescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik
Starlink / Foto: Arhiva Starlink / Flickr
Instalație de gaze

Care sunt cele mai căutate locuinţe de către români

Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...


pixel