BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită de lucru în Republica Elenă, la Atena, în perioada 2-3 decembrie 2022, ocazie cu care va avea întrevederi cu Preşedintele Katerina Sakellaropoulou şi cu Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.
Vizita la Atena are loc în contextul unui dialog susţinut la nivel înalt şi al unei coordonări strânse între România şi Grecia pe temele de actualitate.
Întrevederile Preşedintelui României cu Preşedintele şi Premierul eleni au ca obiectiv abordarea potenţialului de dezvoltare al relaţiilor dintre cele două ţări, în domeniul economic şi investiţional, dar şi în alte sectoare precum cel cultural, educaţie, protecţie civilă şi turism. Un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc şi să sporească securitatea energetică a celor două ţări.
De asemenea, vor fi abordate situaţia de securitate generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi consecinţele acestui război în multiple planuri. Sprijinul pentru Republica Moldova, extrem de vulnerabilă în actualul context, va figura, de asemenea, pe agenda de discuţii.
Un subiect de interes pentru ambele ţări îl reprezintă susţinerea procesului de extindere a Uniunii Europene. În acest sens, va avea loc un schimb de opinii în pregătirea Summitului UE - Balcanii de Vest, din data de 6 decembrie 2022, de la Tirana, Republica Albania.
De asemenea, Preşedintele României va participa şi la reuniunea de lucru, la nivel de lideri, a Partidului Popular European, în cadrul căreia vor fi discutate teme de actualitate ale agendei europene.
Cu prilejul Zilei Naționale a României, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare.
Astfel, în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite avute de-a lungul timpului, pentru excelența cu care a asigurat un act medical de înaltă calificare și dăruire, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer domnului profesor universitar doctor Constantinoiu Silviu, medic, Spitalul Clinic Sf. Maria din București.
De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuția importantă în practica medicală, pentru priceperea, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler doamnei profesor universitar doctor Coliță Anca, medic, manager general, Institutul Clinic Fundeni din București; domnului profesor universitar doctor Vinereanu Dragoș, medic, Spitalul Universitar de Urgență din București; doamnei profesor universitar doctor Tănase Alina Daniela, medic, director medical al Institutului Clinic Fundeni din București; domnului profesor doctor Youssef Tammam, medic, Republica Italiană; domnului profesor doctor Frigiola Alessandro, medic, Republica Italiană; domnului Lazany Gabriel, economist, manager, Spitalul Județean de Urgență Bistrița, județul Bistrița-Năsăud; domnului Poiană Constantin, economist, manager, Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, județul Bacău.
Totodată, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea puse în slujba actului educațional, contribuind în mod exemplar la formarea intelectuală și civică a tinerelor generații, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler domnului Bita Ioan, profesor de limba franceză, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași; doamnei Cozma Georgeta Ileana, profesor de limba și literatura română, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare; doamnei Croitoru Daniela-Ramona, profesor de istorie, Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui; domnului Dudău Alexandru Cristian, director și profesor de limba latină, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca; domnului Huber Ștefan, profesor de fizică, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca; doamnei Pătrășcoiu Adnana Mihaela, profesor de limba franceză, Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe” din Tulcea; domnului Pracsiu Dan, profesor de informatică, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui; domnului Roșan Adrian Marian, profesor universitar doctor, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul de Psihopedagogie Specială, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...