Preşedintele Klaus Iohannis laudă firmele germane din România: Joacă un rol de pionier
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Firmele germane din România joacă un rol de pionier în dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, a evidenţiat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a exprimat speranţa că investiţiile germane vor continua să se extindă în perioada următoare.

El a efectuat o vizită la Sibiu împreună cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

"Sibiul a fost şi rămâne un model pentru convieţuirea diferitelor etnii în armonie. De asemenea, Sibiul este şi un oraş în care numeroşi investitori germani au ales să vină şi să creeze afaceri de viitor, care să aducă locuri de muncă. Calitatea investiţiilor germane este foarte apreciată în România şi sper că aceste investiţii vor continua să se extindă în perioada următoare, nu numai aici, ci în întreaga ţară. Aş dori să subliniez şi importanţa acordată cooperării pentru dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, domeniu în care firmele germane din România joacă un rol de pionier. Ele oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educaţie şi, respectiv, pentru cel economic, astfel încât să putem pregăti tineri cât mai competenţi şi cu capacitatea de a se adapta provocărilor economiei viitorului", a spus şeful statului, la un dejun oficial cu omologul său german.

Iohannis a subliniat că prietenia româno-germană, cu o veche tradiţie, a ajuns în prezent într-un punct de dezvoltare fără precedent.

"Avem o cooperare consistentă în plan politic bilateral şi european şi avem, mai ales, legături interumane puternice, care se datorează oamenilor, în special comunităţii româneşti din Germania şi minorităţii germane din România. Este baza pe care construim împreună o Europă unită, care să ne asigure un viitor prosper în faţa numeroaselor provocări globale", a declarat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Republicii Federale Germania a evidenţiat, la rândul său, consolidarea relaţiei celor două ţări.

"De la începutul războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei am întărit considerabil Flancul estic al NATO şi ne-am extins cooperarea în mod considerabil în domeniul politicii de securitate. Şi în cadrul Uniunii Europene şi în cadrul NATO, ţările noastre colaborează strâns şi bazat pe încredere, cu precădere în aceste vremuri dificile şi cred că suntem cu toţii conştienţi de importanţa coeziunii noastre şi a sprijinului nostru comun pentru Ucraina în aceste zile", a arătat Frank-Walter Steinmeier, potrivit traducerii oficiale.

El a amintit că în cadrul Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO de la Sibiu se află şi soldaţi germani.

Steinmeier a menţionat, totodată, că, la un moment dat, Sibiul a fost "capitala saşilor transilvăneni".

"Chiar dacă mulţi dintre dumneavoastră au părăsit România în condiţii dificile, rămân legături strânse cu acest loc. Acest lucru s-a arătat în mod impresionant la marea întâlnire a saşilor din 2017, la care au participat circa 17.000 de oameni din întreaga lume, toţi având un numitor comun - rădăcinile lor din Transilvania", a transmis Frank-Walter Steinmeier, adăugând că anul viitor este programată o nouă astfel de întâlnire.

Preşedintele Germaniei efectuează de miercuri până vineri o vizită de stat în România. La Sibiu, cei doi şefi de stat au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii germane din România şi au vizitat Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal". Ei urmează să viziteze Biserica Evanghelică fortificată din comuna Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...


pixel