Curs BNR: Leul a pierdut teren în faţa principalelor valute. Aurul s-a scumpit
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
În luna iunie, o mare parte dintre experții bancari, europeni și americani, dădeau ca sigură posibilitatea ca, până la sfârșitul anului, aurul să ajungă la 2700 de dolari/uncie.
Toate pragurile
Iată că acest prag este aproape să fie trecut. Iar dacă tendința aceasta ascendentă a aurului se va menține, vor fi spulberate multe alte prognoze, inclusiv cea cu 3000 de dolari/uncie.
În această dimineață aurul s-a tranzacționat la un record maxim, marcând, astfel, a cincea sesiune de creștere consecutivă. Care este motivul? Decizia de săptămâna trecută a Rezervei Federale de reducere a ratei dobânzii de referință, prima măsură de acest gen din ultimii aproape patru ani. În plus, Jerome Powell, șeful băncii centrale americane a dat clar de înțeles că nu este ultima manevră a Fed.
Record după record
În aceste condiții, aurul pentru livrarea în luna decembrie a crescut cu 5,70 dolari/uncie, până la 2.651,90 dolari/uncie, doborând, astfel, recordul de închidere de vineri, când metalul galben a fost cotat la 2.646,20 dolari/uncie.
Comitetul de politică al Rezervei Federale și-a redus rata dobânzii de referință cu 50 de puncte de bază miercuri, indicând în același timp că va procede la încă o procedură similară până la sfârșitul anului. Promisiunea unor rate mai mici, care reduce costul deținerii metalului galben, stimulează interesul instituțional pentru aur.
Frica de a pierde
Recordul de luni a fost rezultatul „continuării dinamicii „fricii de a pierde” care a urmat reducerii excepționale a ratei dobânzii de săptămâna trecută din SUA...”, sunt de părere analiștii de la Saxo Bank.
Piața pare să aibă din ce în ce mai mult nevoie de consolidare, dar în acest moment este necesară o consolidare profundă pentru a zgudui fondurile speculative care dețin cel mai mare pariu pe prețuri mai mari din 2020”, a menționat Saxo Bank.
Dolarul a crescut la începutul tranzacțiilor, indicele ICE Dollar câștigând 0,16 puncte, până la 100,89.
Randamentele trezoreriei au fost mixte. Obligațiunile americane pe doi ani au fost văzute ultima dată la 3,612%, în scădere cu 0,2 puncte de bază, în timp ce randamentul obligațiunilor pe 10 ani a crescut cu 2,5 puncte de bază, la 3,769%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...
Pentru greci, performanța...
Se alocă banii pentru...
Curs valutar BNR, 20 noiembrie...
Decizia vine în contextul unor...
Decizia afectează în mod direct aproximativ 4.000 de...
Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea...