Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Prețul aurului a urcat joi cu peste 1%, după ce președintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a exclus orice majorare majoră și mai agresivă a dobânzilor pentru acest an, în timp ce banca centrală încearcă să limiteze inflația fără a declanșa o recesiune economică.
Creșterile de dobândă tind să crească randamentele obligațiunilor și să facă aurul cu randament zero mai puțin atractiv, prin creșterea costului de oportunitate. Aurul, care este văzut și ca o protecție împotriva inflației, a crescut pentru a treia ședință consecutivă, în ceea ce ar putea fi cea mai bună serie de câștiguri de la jumătatea lunii aprilie.
Aurul spot a crescut cu 1,1%, la 1.901,56 dolari pe uncie, la ora 0330 GMT, după ce a atins cel mai ridicat nivel din 29 aprilie, mai devreme în timpul ședinței. Contractele futures pe aur din SUA au câștigat 1,8%, până la 1.902,00 dolari. Fed a majorat miercuri rata dobânzii de referință overnight cu o jumătate de punct procentual, cea mai mare creștere din ultimii 22 de ani, în încercarea de a relaxa politica monetară din epoca pandemiei.
Participanții de pe piață își reduc pariurile de tip hawkish, ceea ce a stimulat creșterea aurului, precum și posibilitatea ca inflația să scape de sub control, deoarece Fed nu luptă atât de mult pe cât se așteptau investitorii, a comentat Matt Simpson, analist senior de piață la firma de tranzacționare City Index.
Citește și Prețul aurului s-a dus de-a dura. Investitorii așteaptă vești de la Washington
La conferința de presă organizată după publicarea declarației privind politica monetară a Fed, Powell a exclus în mod explicit posibilitatea de a majora dobânzile cu trei sferturi de punct procentual la următoarele ședințe de politică monetară, ceea ce a dus la scăderea bruscă a randamentelor titlurilor de trezorerie americane și a dolarului și a sprijinit aurul.
Dolarul s-a menținut aproape de cel mai scăzut nivel din ultima săptămână, ceea ce a făcut ca aurul să fie mai atractiv pentru cumpărătorii străini. "Odată ce ședința Fed a trecut... permite aurului să strălucească din nou într-un mediu de reducere a riscului, care este cunoscut și sub numele de confruntarea Ucraina-Rusia", a spus Simpson.
Argintul la vedere a urcat cu 0,9%, la 23,17 dolari pe uncie, platina a avansat cu 1%, la 1.001,42 dolari, iar paladiul a câștigat 0,9%, la 2.275,92 dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...