Prețul aurului și-a luat zborul, după decizia Rezervei federale
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au contribuit mai multe elemente
Au contribuit mai multe elemente
Prețul aurului a afișat o creștere de peste 1% după ce Rezerva federală a Statelor Unite și relaxat poziția.

Prețul aurului a urcat joi cu peste 1%, după ce președintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a exclus orice majorare majoră și mai agresivă a dobânzilor pentru acest an, în timp ce banca centrală încearcă să limiteze inflația fără a declanșa o recesiune economică.

Creșterile de dobândă tind să crească randamentele obligațiunilor și să facă aurul cu randament zero mai puțin atractiv, prin creșterea costului de oportunitate. Aurul, care este văzut și ca o protecție împotriva inflației, a crescut pentru a treia ședință consecutivă, în ceea ce ar putea fi cea mai bună serie de câștiguri de la jumătatea lunii aprilie.

Aurul spot a crescut cu 1,1%, la 1.901,56 dolari pe uncie, la ora 0330 GMT, după ce a atins cel mai ridicat nivel din 29 aprilie, mai devreme în timpul ședinței. Contractele futures pe aur din SUA au câștigat 1,8%, până la 1.902,00 dolari. Fed a majorat miercuri rata dobânzii de referință overnight cu o jumătate de punct procentual, cea mai mare creștere din ultimii 22 de ani, în încercarea de a relaxa politica monetară din epoca pandemiei.

Participanții de pe piață își reduc pariurile de tip hawkish, ceea ce a stimulat creșterea aurului, precum și posibilitatea ca inflația să scape de sub control, deoarece Fed nu luptă atât de mult pe cât se așteptau investitorii, a comentat Matt Simpson, analist senior de piață la firma de tranzacționare City Index.

Citește și Prețul aurului s-a dus de-a dura. Investitorii așteaptă vești de la Washington

La conferința de presă organizată după publicarea declarației privind politica monetară a Fed, Powell a exclus în mod explicit posibilitatea de a majora dobânzile cu trei sferturi de punct procentual la următoarele ședințe de politică monetară, ceea ce a dus la scăderea bruscă a randamentelor titlurilor de trezorerie americane și a dolarului și a sprijinit aurul. 

Dolarul s-a menținut aproape de cel mai scăzut nivel din ultima săptămână, ceea ce a făcut ca aurul să fie mai atractiv pentru cumpărătorii străini. "Odată ce ședința Fed a trecut... permite aurului să strălucească din nou într-un mediu de reducere a riscului, care este cunoscut și sub numele de confruntarea Ucraina-Rusia", a spus Simpson.

Argintul la vedere a urcat cu 0,9%, la 23,17 dolari pe uncie, platina a avansat cu 1%, la 1.001,42 dolari, iar paladiul a câștigat 0,9%, la 2.275,92 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...


pixel