Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
În ce privește benzina standard, cea mai ieftină este comercializată de mai multe stații Lukoil din București, la prețul de 6,67 lei, același ca și ieri. La polul opus, cea mai scumpă benzină standard costă 6,85 lei/litru, tarif care poate fi întâlnit la o serie de benzinării OMV, inclusiv la cele de pe Șoseaua Colentina 446 sau la cea de pe Bulevardul Corneliu Coposu.
La Cluj, benzina standard este mai scumpă decât în București, prețurile pornind de la 6,70 lei/litru (la mai multe benzinării Lukoil) și ajungând la 6,80 de lei/litru (MOL și OMV).
La Timișoara, cea mai ieftină benzină standard este oferită tot de stațiile Lukoil (6,68 lei/litru), cea mai scumpă (6,82 lei/litru) regâsindu-se la mai multe stații de alimentare ale companiilor energetice OMV și MOL.
În ceea ce privește benzina premium, în București ea costă între 7,16 lei/litru (benzinăriile Petrom) și 7,48 lei/litru (stația OMV de pe Bulevardul Timișoarei 60B), potrivit site-ului peco-online.ro.
Prețul la motorina standard variază, în București, de la 6,71 lei/litru (stațiile Petrom) la 6,83 lei/litru (la zece benzinării MOL din Capitală). La Cluj, un litru de motorină standard poate fi cumpărat cu 6,74 lei/litru (cel mai mic tarif) la mai multe benzinării Lukoil sau, la polul opus la coridorului de preț, cu 6,81 lei/litru (trei stații OMV).
Ofertă diminuată
Între timp, pe piețele mondiale, prețul petrolului a înregistrat, joi, o nouă creștere, în condițiile în care investitorii își conturează previziunile pe reducerea ofertelor principalilor producători de aur negru. În balanță a cântărit inclusiv promisiunea autorităților de la Beijing privind relansarea economiei Chnei, al doilea cel mai mare consumator de petrol al lumii.
Astfel, contractele futures la petrolul marca Brent, de referință în Europa, au crescut cu 36 de cenți, sau 0,4%, până la 83,28 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a atins 79,26 dolari, în creștere cu 48 de cenți sau 0,6%.
Prețurile la petrol cresc, cu mici pauze, de patru săptămâni. „Ne așteptăm ca prețul petrolului Brent să atingă 85 de dolari pe baril până în al patrulea trimestru, deoarece credem că reducerea ofertei din partea OPEC și rezistența cererii vor forța stocurile globale de petrol să scadă”, a comentat Commonwealth Bank of Australia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.