Fitch Ratings confirmă ratingul României, dar ne avertizează. Care sunt consecințele
Rating susţinut de apartenenţa...
La benzina standard, prețul la stația Lukoil de pe strada Coralilor a crescut de la 7,28 lei/litru la 7,33 lei/litru, o majorare de 5 bani. La stația OMV de pe strada Odăi, benzina standard a ajuns la 7,53 lei/litru, față de 7,48 lei/litru în urmă cu câteva zile, înregistrând aceeași creștere de 5 bani.
Benzina superioară a urcat și ea ușor. La stația Petrom de pe strada Dr. Herescu Petre, prețul a crescut de la 7,88 lei/litru la 7,93 lei/litru, o diferență de 5 bani. La OMV, pe strada Odăi, prețul benzinei superioare a ajuns la 8,22 lei/litru, comparativ cu 8,18 lei/litru, o scumpire de 4 bani.
Motorina standard s-a scumpit cu 4 bani în unele stații. La Socar, pe strada Vasile Lascăr, prețul a crescut de la 7,45 lei/litru la 7,49 lei/litru. În stațiile OMV de pe strada Odăi, prețul a urcat de la 7,62 lei/litru la 7,67 lei/litru.
Motorina superioară a înregistrat și ea scumpiri. La Lukoil, pe bulevardul Camil Ressu, prețul a crescut de la 7,84 lei/litru la 7,88 lei/litru, iar la OMV, pe strada Odăi, de la 8,17 lei/litru la 8,22 lei/litru, cu o diferență de 5 bani.
Aceste creșteri de preț, deși moderate, pot avea un impact semnificativ asupra cheltuielilor consumatorilor, mai ales în contextul economic actual. Specialiștii din domeniul energiei monitorizează îndeaproape evoluția pieței și posibilele influențe externe care ar putea determina noi ajustări de prețuri.
Un factor major care a contribuit la scumpirea carburanților este creșterea prețului petrolului la nivel internațional. Vineri, prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni, susținut de cererea puternică din China și de scăderea stocurilor de petrol din SUA. Brent crude, indicele de referință internațional, a crescut cu 2,5%, ajungând la 78,85 dolari pe baril, în timp ce WTI, echivalentul american, a urcat cu 2,5%, atingând 75,78 dolari pe baril.
Analiștii susțin că această creștere a fost alimentată parțial de vremea rece din iarnă și de cererea puternică a Chinei. Datele publicate recent de Administrația pentru Informații în Energie din SUA au arătat o scădere mai mare decât era anticipat a stocurilor de petrol pentru săptămâna încheiată pe 3 ianuarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Rating susţinut de apartenenţa...
Declinul social-democraților...
Guvernul s-a decis în privința...
Donald Trump a câștigat...
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.
Creșteri semnificative pentru...
Donald Trump și administrația...