Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Preţurile gazelor naturale în Europa au continuat să scadă miercuri, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că sprijină o soluţie diplomatică la tensiunile cu SUA privind Ucraina şi a anunţat retragerea în garnizoane a mii de militari şi echipamente care au participat la exerciţii militare în apropiere de frontiera ucraineană, transmite Bloomberg.
Miercuri, preţurile de referinţă ale gazelor naturale în Europa au înregistrat un declin de 9,1%, cel mai scăzut nivel pe parcursul zilei, din 10 noiembrie.
La hub-ul TTF din Amsterdam, cotaţiile la gazele naturale au scăzut miercuri dimineaţa cu 8,4%, la 64,99 de euro pentru un Megawatt-oră, după un declin de 12% marţi.
Marţi, după întâlnirea cu cancelarul german Olaf Scholz, Putin şi-a exprimat speranţa că negocierile vor rezolva impasul privind Ucraina. Pieţele urmăresc cu interes evoluţiile geopolitice, anunţul Rusiei privind retragerea trupelor afectând evoluţiile pe pieţele globale de acţiuni, ţiţei, gaze şi metale.
Analiştii urmăresc cu atenţie fluxurile de gaze ruseşti spre Europa. Livrările au fost limitate în ultimele luni, deşi autorităţile de la Moscova au dat asigurări că trimit cantitatea de gaze cerută de clienţii europeni.
Marţi, Putin i-a spus lui Scholz că Moscova rămâne un furnizor sigur de energie. Vremea blândă şi majorarea livrărilor de gaze naturale lichefiate (LNG) au ajutat în ultimele luni la atenuarea temerilor de pe piaţă.
Europa este epicentrul unei crize energetice începând de anul trecut, când eliminarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 a generat o cerere mare de energie într-un moment în care stocurile de gaze naturale erau la un nivel redus. Preţurile de referinţă au crescut semnificativ de anul trecut, ceea ce a pus presiuni asupra consumatorilor şi companiilor, transmite Agerpres.
"Ordinul comun cu ministerul Muncii și Finanțelor pentru aprobarea procedurii și termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, a documentelor în baza cărora se realizează decontarea precum și a altor măsuri necesare aplicării prevederilor OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021 - 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial.
Aproximativ 90% din populația României beneficiază în prezent de această schemă. Mai mult chiar, începând cu data de 1 februarie până la sfârșitul lunii martie beneficiază de schema de compensare toți consumatorii noncasnici cu excepția marilor consumatori de energie", a anunţat, miercuri, ministrul Energiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...