Ştirile dimineţii. Cele mai importante informaţii, la început de zi
Grupaj de ştiri. Click pe...
Pachetul de facilităţi fiscale convenit de Guvernul german ca răspuns la creşterea preţurilor energiei va costa statul aproximativ 17 miliarde de euro (18,7 miliarde de dolari), le-a spus parlamentarilor vineri ministrul de Finanţe, Christian Lindner, transmite Reuters.
Anterior, Lindner declarase că acest buget suplimentar va finanţa doar măsurile legate de războiul din Ucraina. Conflictul a exacerbat inflaţia deja ridicată, ducând la o creştere semnificativă a preţului combustibililor, şi ameninţând să frâneze redresarea economiei germane post-pandemie.
Conform măsurilor adoptate joi, angajaţii care plătesc impozit pe venit vor primi o singură dată o despăgubire pentru preţul energiei de 300 de euro, ca supliment la salariile lor. În plus, familiile vor primi o singură dată un bonus de 100 de euro per copil, suma fiind dublă la familiile cu venituri scăzute.
Preţul biletelor la transportul public va fi redus la nouă euro pe lună, timp de trei luni. Taxa pe combustibil va fi redusă la rata minimă din Europa timp de trei luni, ceea ce, susţine Lindner, ar trebui să reducă preţurile la pompă cu 0,30 euro la benzină şi cu 0,14 euro la motorină.
Citește și Criza alimentară va OCOLI România? Adrian Negrescu lămurește lucrurile
Pe de altă parte, ministrul german al Economiei, Robert Habeck a anunțat că, de la debutul invaziei ruseşti în Ucraina, Germania a făcut progrese semnificative spre reducerea expunerii sale pe importurile de gaze naturale, petrol şi cărbune din Rusia.
Potrivit oficialului citat, acum importurile de petrol din Rusia reprezintă 25% din totalul importurilor Germaniei, în scădere faţă de 35% înaintea invaziei, în timp ce ponderea importurilor de gaze naturale din Rusia a fost redusă de la 55% până la 40% iar ponderea importurilor de cărbune din Rusia a scăzut de la 50% până la 25%.
"Primul jalon important spre eliberarea noastră de strânsoarea importurilor ruseşti a fost atins", a spus Robert Habeck într-o conferinţă de presă, adăugând că până la vară ponderea importurilor de gaze din Rusia ar urma să scadă la 24% pentru ca în vara anului 2024 Germania să fie aproape complet independentă de gazele naturale ruseşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...