Prețul micilor a EXPLODAT. Unde este cel mai ieftin
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Micii au un preț prohibitiv
Micii au un preț prohibitiv
EXCLUSIV
De 1 Mai, românii obișnuiesc că iasă la iarbă verde unde mănâncă mici și beau bere.

Obiceiul acesta a apărut de fapt în perioada comunistă, când, după defilarea care avea loc cu ocazia Zilei Muncii, toată lumea mergea la terase unde mâncau mici și consumau bere. 

La ora actuală însă mititeii tind să devină un lux, unele restaurante și terase vânzându-i și cu peste cinci lei bucata, cel mai mic preț fiind nu mai puțin de patru lei.

Pe lângă criză și inflație o altă cauză a prețului umflat la pentru acest produs este și faptul că mulți comercianți profită de moment pentru a avea încasări cât mai mari.

Cel mai mic preț la mici este însă al celui făcut acasă, evident. Un kilogram de carne pentru mici coboară chiar și la 16 lei pentru un kilogram.

Atenționare ANPC! Aveți grijă ce mititei cumpărați și ce bere consumați

Paul Anghel, Director General Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, formulează câteva sfaturi pentru români.

Ca în fiecare an romanii sărbătoresc ziua de 1 mai cu mici și bere. Pentru a se bucura pe deplin de această sărbătoare, consumatorii trebuie să țină cont de următoarele sfaturi, scrie Paul Anghel într-o postare pe pagina sa de Facebook.

- la cumpărarea produselor din carne tocată să fie atenți la aspectul produsului;

- să urmărească modul de etichetare, să nu cumpere produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene;

- să refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare;

- să refuze produsele din carne pe care nu este înscrisă data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită;

- să nu cumpere produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscă să achiziționeze un produs neconform sau chiar nesigur care le poate afecta sănătatea;

Cum arată vânzătorul

- la cumpărarea berii să verifice starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale.

De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor din locuri specializate în acest sens, consumatorii trebuie să se asigure că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel