Prețul motorinei ia viteză și urcă pentru a doua zi consecutiv
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Motorina se scumpește la unele benzinării pentru a doua zi consecutiv.

Marți, Petrom afișa o scumpire de patru bani pe litrul de motorină, iar azi, mircuri 24 august, prețul a mai urcat cu patru bani. Benzina a scăzut însă doar cu doi bani pe litru, notează Economica.

După ce Petrom a dat ieri tonul, azi și Lukoil a afișat la unele benzinării un preț al motorinei majorat dar cu doar doi bani per litru.

Azi, 24 august, cel mai mic preț la benzina standard se regășește la Petrom unde litrul este 7,38 lei la benzinăria din Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A,  în timp ce cel mai mare preț se găsește la MOL la benzinăria din Str. Râmnicu Vâlcea, nr. 12 unde prețul ajunge la 7,57 lei.

Pentru motorina standard cel mai mic preț este la Luk Oil unde litrul se vinde cu 8,16 lei la benzinăria din sos. Orhideelor nr. 4 iar cel mai mare preț este la benzinăria OMV din str. Odăi nr. 147A unde litrul este 8,30 lei.

Statul compensează prețul combustibililor cu 50 de bani începând cu 1 iulie 2022.

Citește și: Fluxul de petrol către România a recuperat toate pierderile de săptămâna trecută. Prețul la pompa urcă

Livrările de țiței ale Rusiei au crescut săptămâna trecută, recuperând aproape în totalitate din căderea anterioară. Exporturile maritime către cumpărătorii europeni au crescut la cel mai ridicat nivel din aprilie, în condițiile în care unele rafinării continuă să proceseze barili, chiar și după invazia Moscovei în Ucraina. 

Fluxurile totale au crescut la 3,41 milioane de barili pe zi în perioada până la 19 august, arată datele de urmărire a navelor monitorizate de Bloomberg. Aceasta se compară cu 3,24 milioane anterior, folosind o medie mobilă pe patru săptămâni pentru a netezi variabilitatea cifrelor, notează Bloomberg.

Toată creșterea a fost către Europa, cu livrări către clienți din Mediterana, nordul Europei și regiunea Mării Negre. Exporturile către țările mediteraneene au crescut cu 140.000 de barili pe zi, cel mai mare salt. O interdicție a Uniunii Europene privind importurile maritime de țiței rusesc urmează să intre în vigoare în decembrie.

Moscova dezvoltă, de asemenea, noi piețe pentru țițeiul său. Una ar fi Sri Lanka, țară cu probleme de lichidități, iar o adoua este  Egiptul, după ce ministrul rus de externe Serghei Lavrov a vizitat țara luna trecută. Potrivit RIA Novosti, regimul taliban din Afganistan este interesat să cumpere aproximativ 1 milion de barili de țiței din Rusia.

Pe baza destinațiilor actuale, fluxul mediu de țiței rusesc către Asia a continuat să scadă, la 1,71 milioane de barili pe zi în cele patru săptămâni până la 19 august, de la peste 2,1 milioane de barili pe zi în aprilie și mai. În timp ce India își menține apetitul pentru petrolul rusesc, rafinăriile sale primesc reduceri de preț mai mici decât în urmă cu câteva luni.

Intrările în fondul de război al Kremlinului din taxele la exportul de țiței rămân mai mari decât înainte de război, media veniturilor pe patru săptămâni revenind la 175 de milioane de dolari, în perioada de până la 19 august. CItește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel