Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Reuniunea Comitetului ministerial mixt de monitorizare (JMMC), care a început la ora 13:00, ora Vienei (7:30 a.m. ET), a fost urmată de reuniunea ministerială completă a OPEC+. Nu era de așteptat ca aceasta din urmă să ofere vreo surpriză, majoritatea analiștilor prevăzând că grupul va aproba majorarea cotei pe care o stabilise anterior pentru luna august, de 648.000 bpd.
Unii dintre membrii OPEC+ care dispun de capacități de rezervă ar putea să își majoreze producția în septembrie, dacă vor dori, deși lipsa de conformitate cu cotele actuale sugerează că orice creștere a producției pentru a îndeplini cota din august - și nu numai - este îndoielnică.
Deși este clar că reducerile de producție vor fi în mod oficial complet anulate începând cu luna august, grupul OPEC+ a semnalat că intenționează să rămână unit pentru a oferi sprijin pieței, în ultimele două luni, grupul transmțând semnale consistente că alianța cu Rusia va continua. Cu toate acestea, patru delegați OPEC+ au declarat pentru Reuters că reuniunea de astăzi nu va include discuții despre planurile de producție pentru luna septembrie. Alți doi au spus că subiectul producției din septembrie ar putea fi abordat.
OPEC urmează să organizeze următoarea reuniune pe 3 august, în cadrul căreia se vor stabili planurile de producție pentru luna septembrie.
Prima reuniune fizică a grupului de la pandemie este programată pentru prima săptămână din decembrie.
Prețul petrolului a crescut ușor joi, la câteva minute după reuniune, petrolul Brent fiind tranzacționat la 116,00 dolari (-0,22%).
Citește și: Compania algeriană Sonatrach vrea să crească prețul gazelor pentru Europa
Compania de petrol și gaze Sonatrach, deținută de statul algerian, analizează noi opțiuni pentru a crește prețurile la gaze pentru cumpărătorii europeni, relatează Reuters, citând surse proprii.
"Producătorul de petrol și gaze naturale din Algeria, Sonatrach, negociază cum să beneficieze de o creștere semnificativă a prețurilor globale la gaze în contractele sale pe termen lung cu beneficiarii europeni", au declarat surse pentru agenția Reuters.
Potrivit acestora, Sonatrach ia în considerare mai multe opțiuni, inclusiv o ancorare parțială a prețurilor spot la gaze în contractele sale, care au fost legate în mod istoric de prețul țițeiului Brent. Compania încearcă să renegocieze prețurile cu companiile care primesc gaze prin conducta submarină Medgaz, printre care Naturgy, Cepsa și Endesa în Spania, Engie în Franța și Galp în Portugalia.
La începutul lunii martie, cotațiile gazului la bursa din Europa au reînnoit maximele istorice timp de patru zile consecutive, din cauza temerilor legate de o interdicție a importurilor de energie din Rusia. Prețul record de 3.892 dolari a fost atins pe 7 martie (+275% față de 23 februarie), iar prețul de decontare la sfârșitul zilei a fost de 2.560,7 dolari pe mia de metri cubi (+146,5%). În acest moment, cotațiile se situează în jurul a 1500 de dolari pe mia de metri cubi, ceea ce este de câteva ori mai mare decât prețul mediu istoric.
Experții se așteaptă ca veniturile Algeriei să crească la 50 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului, față de 35,4 miliarde de dolari în 2021, datorită unei reveniri pe toate piețele energetice. Compania petrolieră de stat din Algeria, Sonatrach, produce, rafinează, transportă și vinde hidrocarburi și este cea mai mare nu numai din Algeria, ci și din întreaga Africă.
Norvegienii livrează cât pot
Pe de altă parte, producătorul norvegian Equinor (fostul Statoil) furnizează Europei atât de mult gaz cât îi permite capacitatea sa. Este avertismentul lansat de directoru general al companiei, Anders Opedal, într-un interviu publicat joi în ziarul german Handelsblatt. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...