Prețul PETROLULUI CREȘTE! Care este MOTIVUL
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Proiectul de lege susţinut de preşedintele irakian vizează persoanele care au deţinut funcţii de conducere în administraţie şi în companii publice începând cu 2004, precum şi pe rudele acestora, cu scopul de a recupera bunuri dobândite prin corupţie, indi
Proiectul de lege susţinut de preşedintele irakian vizează persoanele care au deţinut funcţii de conducere în administraţie şi în companii publice începând cu 2004, precum şi pe rudele acestora, cu scopul de a recupera bunuri dobândite prin corupţie, indiferent dacă acestea se află sau nu în Irak.
Preţul petrolului a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2020, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului depăşind 60 de dolari, în urma reducerii livrărilor de către producătorii importanţi şi a speranţelor că măsurile de sprijin a economiei SUA vor stimula cererea, transmite Reuters.

La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat cu 1,2%, la 60,03 dolari, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2020.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ''light sweet crude'' a crescut cu 1,1%, la 57,49 dolari, de asemenea cel mai ridicat nivel din ianuarie 2020.

Industria de confecții stă pe un munte inutil de haine

"Preţul petrolului revine aproape de nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Sprijinul pare solid, iar reducerea producţiei a ajutat preţurile", a apreciat Norbert Rücker, analist la banca elveţiană Julius Baer.

De asemenea, preţul petrolului este sprijinit de deprecierea dolarului. Investitorii urmăresc cu atenţie noile măsuri de sprijin a economiei SUA, care ar urma să fie adoptate de Congres luna aceasta.

În ianuarie, Arabia Saudită, cel mai mare exportator global de ţiţei, a fost de acord, după discuţiile din cadrul grupului OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători), să facă reduceri suplimentare voluntare ale producţiei, de un milion de barili de petrol pe zi (bpd) în februarie şi martie.

În condiţiile extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi înăspririi restricţiilor, cererea de ţiţei scade, iar producătorii încearcă să sprijine preţurile prin reducerea producţiei.

Începând din luna ianuarie 2017, ţările din OPEC+ au redus producţia pentru a susţine preţurile şi a diminua supra-oferta, iar la mijlocul anului trecut au adoptat o reducere record a producţiei, cu 9,7 milioane barili pe zi, în contextul în care pandemia de COVID-19 a afectat cererea de benzină şi combustibil pentru avioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel