Prețul petrolului a rămas stabil vineri și este aproape de minimul atins din momentul în care a început războiul în Ucraina.
Totul se datorează unor temeri legate de o posibilă recesiune globală.
Aceste îngrijorări au fost ignorate de burse, care au obținut câștiguri înainte de anunțarea datelor privind locurile de muncă din SUA. Ele pot oferi un indiciu despre sănătatea celei mai mari economii mondiale.
Contractele pentru țițeiul Brent au crescut cu puțin, la 94,23 dolari pe baril, iar cele pentru țițeiul american au ajuns la 88,70 dolari pe baril.
Pierderile s-au datorat în parte datelor de miercuri, care arată o creștere a stocurilor americane săptămâna trecută.
"Este o combinație între datele privind stocurile și un pic de îngrijorare cu privire la cerere. Pentru că piața este îngrijorată de creștere mai mult decât de inflație - chiar dacă inflația este încă o problemă majoră - prețul petrolului a scăzut", a declarat Prashant Bhayani, director de investiții pentru Asia la BNP Paribas Wealth Management.
Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut cu 0,74%, ajutat de câștigurile înregistrate de TSMC, o companie de mare greutate a indicelui, care a crescut cu 1,8%, recuperând terenul pierdut la începutul săptămânii din cauza vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, potrivit Mediafax.
Marea Britanie va intra în recesiune în acest an, anunță Banca Angliei
Banca Angliei a avertizat că Marea Britanie va intra în recesiune, în condițiile în care a efectuat cea mai mare majorare de dobândă din ultimii 27 de ani.
Instituția preconizează că economia se va contracta în ultimele trei luni ale acestui an și va continua să se micșoreze până la sfârșitul anului 2023.
Ratele dobânzilor au crescut la 1,75%, în timp ce banca se luptă să oprească creșterea vertiginoasă a prețurilor, inflația urmând să ajungă la peste 13%, potrivit BBC, citat de Mediafax.
Principalul motiv al inflației ridicate și al creșterii scăzute este creșterea facturilor la energie. determinată de invazia Rusiei în Ucraina.
O gospodărie obișnuită va plăti aproape 300 de lire sterline pe lună pentru energie până în octombrie, a avertizat Banca.
Recesiunea așteptată ar fi cea mai lungă recesiune din 2008, când sistemul bancar britanic s-a confruntat cu un colaps, care a dus la oprirea creditării.
Criza nu va fi la fel de profundă ca acum 14 ani, dar ar putea dura la fel de mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creştere a numărului de...
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...