Preţurile la brânză se prăbuşesc pe piaţa din SUA
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Un kilogram de caşcaval 100 de lei? Ce spune Petre Daea
Un kilogram de caşcaval 100 de lei? Ce spune Petre Daea
Preţurile la brânză se prăbuşesc pe piaţa din SUA în condiţiile în care cel de-al doilea val de COVID-19 îi ţine pe clienţi departe de restaurante, transmite Bloomberg.

Pandemia obligă oficialii americani să mai înăsprească odată restricţiile cu privire la luatul mesei în oraş, iar acest lucru afectează preţurile la brânză şi alte produse lactate în SUA. Unele preţuri angro la brânza cheddar au scăzut cu peste 40% în cursul acestei luni. Datele furnizate de Chicago Mercantile Exchange arată că preţurile la brânza la bucată au scăzut cu 13% în acest an până la aproximativ 1,66 dolari pentru o livră. De asemenea, în cazul brânzei la butoi, care în mod obişnuit este utilizată pentru a produce brânză procesată, preţurile au scăzut cu 18%.

"Cea de a doua izolare va avea un impact negativ asupra preţurilor lactatelor pentru că cererea pentru servicii alimentare a fost decimată, cel puţin parţial. În următoarele săptămâni, piaţa va începe să se prăbuşească pentru că nu există apetit pentru achiziţii, din partea utilizatorilor finali, la acest moment", a apreciat Paul Barre, analist la Marex Solutions în Londra.

Putin laudă vaccinul Sputnik V dar nu se va injecta. Explicațiile Kremlinului

La rândul său, firma de cercetare HighGround Dairy susţine că, până la finele lunii martie anul viitor, preţul la brânza la butoi ar putea coborî până la 1,41 dolari pentru o livră, iar cotaţiile futures la brânza la bucată, care în prezent sunt deasupra pragului de doi dolari pentru o livră, ar putea coborî până la 1,49 dolari pentru o livră.

Carantina de la începutul anului a redus cererea de lactate din partea restaurantelor, şcolilor şi a altor furnizori de servicii alimentare, însă scăderea vânzărilor de brânză, unt şi lapte angro a fost compensată de un apetit crescut din partea magazinelor de tip băcănie, pe măsură ce consumatorii s-au reorientat spre luatul mesei acasă.

Noile măsuri de izolare riscă să afecteze preţurile în contextul unei crize care ar urma să se agraveze pe măsură ce mai multe restaurante şi şcoli îşi închid porţile şi hrănesc mai puţini oameni. Pe de altă parte, restaurantele de tip fast-food şi take-out ar putea ajuta la reducerea impactului pentru producătorii de lactate.

"Brânza de tip American-style şi cea de tip mozzarella sunt cele care sunt utilizate la hamburgeri, sandwich-uri şi pizza iar cererea pentru aceste tipuri a fost peste aşteptări. Atât timp cât liniile de acces drive-thru rămân deschise, aceasta va fi o veste bună pentru cererea de brânză", este de părere Mary Ledman, analist la RaboBank în Chicago.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel