Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Pandemia obligă oficialii americani să mai înăsprească odată restricţiile cu privire la luatul mesei în oraş, iar acest lucru afectează preţurile la brânză şi alte produse lactate în SUA. Unele preţuri angro la brânza cheddar au scăzut cu peste 40% în cursul acestei luni. Datele furnizate de Chicago Mercantile Exchange arată că preţurile la brânza la bucată au scăzut cu 13% în acest an până la aproximativ 1,66 dolari pentru o livră. De asemenea, în cazul brânzei la butoi, care în mod obişnuit este utilizată pentru a produce brânză procesată, preţurile au scăzut cu 18%.
"Cea de a doua izolare va avea un impact negativ asupra preţurilor lactatelor pentru că cererea pentru servicii alimentare a fost decimată, cel puţin parţial. În următoarele săptămâni, piaţa va începe să se prăbuşească pentru că nu există apetit pentru achiziţii, din partea utilizatorilor finali, la acest moment", a apreciat Paul Barre, analist la Marex Solutions în Londra.
Putin laudă vaccinul Sputnik V dar nu se va injecta. Explicațiile Kremlinului
La rândul său, firma de cercetare HighGround Dairy susţine că, până la finele lunii martie anul viitor, preţul la brânza la butoi ar putea coborî până la 1,41 dolari pentru o livră, iar cotaţiile futures la brânza la bucată, care în prezent sunt deasupra pragului de doi dolari pentru o livră, ar putea coborî până la 1,49 dolari pentru o livră.
Carantina de la începutul anului a redus cererea de lactate din partea restaurantelor, şcolilor şi a altor furnizori de servicii alimentare, însă scăderea vânzărilor de brânză, unt şi lapte angro a fost compensată de un apetit crescut din partea magazinelor de tip băcănie, pe măsură ce consumatorii s-au reorientat spre luatul mesei acasă.
Noile măsuri de izolare riscă să afecteze preţurile în contextul unei crize care ar urma să se agraveze pe măsură ce mai multe restaurante şi şcoli îşi închid porţile şi hrănesc mai puţini oameni. Pe de altă parte, restaurantele de tip fast-food şi take-out ar putea ajuta la reducerea impactului pentru producătorii de lactate.
"Brânza de tip American-style şi cea de tip mozzarella sunt cele care sunt utilizate la hamburgeri, sandwich-uri şi pizza iar cererea pentru aceste tipuri a fost peste aşteptări. Atât timp cât liniile de acces drive-thru rămân deschise, aceasta va fi o veste bună pentru cererea de brânză", este de părere Mary Ledman, analist la RaboBank în Chicago.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...