Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Preţurile la energie electrică pe piaţa din Europa au coborât marţi în teritoriul negativ, în condiţiile în care energia produsă în parcurile fotovoltaice a inundat reţeaua.
Fenomenul devine tot mai frecvent și poate ajunge chiar un fel de normă în anumite perioade ale anului, pe măsură ce Europa reușește să construiască mai multe parcuri fotovoltaice, reducând cererea pentru combustibili fosili. Potrivit datelor furnizate una dintre cele mai mari burse de energie din Europa, Epex Spot, preţurile intraday în Germania, cea mai mare piaţă de electricitate din regiune, au devenit marţi negative în intervalul 1:00 p.m. - 3:00 p.m.
Te plătesc să consumi mai mult!
Producţia de electricitate poate fi inflexibilă, în special cu subvenţiile care încurajează mai mulţi producători de regenerabile. Uneori poate fi mai ieftin pentru un producător să îi plătească pe consumatori să utilizeze mai multă electricitate decât să oprească producţia timp de o oră sau două. Iar anumite facilităţi regenerabile, precum panourile fotovoltaice instalate pe acoperiş în Ţările de Jos, primesc subvenţii indiferent de preţurile de pe piaţă. Toţi aceşti factori au ajutat la împingerea preţurilor sub nivelul zero.
Și mai negative, dacă se poate spune așa
Cel mai recent declin al preţurilor vine după minimele istorice atinse în ultimul week-end. Chiar dacă este mai probabil să ai preţuri negative la electricitate în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru că atunci cererea este mai redusă, este neobişnuit ca acest lucru să se întâmple în mijlocul săptămânii de lucru. Germania, Danemarca şi Ţările de Jos ar putea să înregistreze preţuri şi mai negative în cursul zilei de miercuri.
Fără o modificare semnificativă a cererii, preţurile negative vor deveni şi mai frecvente. Potrivit unor analize efectuate de economiştii de la HSBC Holdings Plc. în Europa ar urma să fie instalate în acest an noi panouri fotovoltaice cu o capacitate de 60 de Gigawaţi, în creştere cu o treime faţă de recordul atins anul trecut. Asta ar putea crea o oportunitate pentru consumatori să utilizeze mai multă energie la mijlocul zilei pentru a-şi încărca automobilele şi a-şi derula afacerile la cel mai ieftin moment.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...