Prețurile locuințelor de lux din Dubai au crescut cu aproape 50% în prima jumătate din an, menținându-se pe primul loc pentru al optulea trimestru consecutiv, potrivit unui nou raport al Knight Frank.
Potrivit datelor publicate miercuri de firma de consultanță imobiliară, prețurile din Dubai au crescut vertiginos cu 225% de când au atins un minim în timpul celui de-al treilea trimestru din 2020, arată CNBC.
Pe locurile doi și trei la scumpiri în domeniul imobiliare s-au clasat Tokyo, care a înregistrat o creștere anuală de 26,2%, și Manila, care și-a majorat prețurile cu 19,9%.
Alte creșteri notabile au fost în Shanghai care a înregistrat creșteri de 6,7%, și Singapore de 4,2%.
"Afluxul de expatriați în Singapore, impulsionat de sectorul înfloritor al serviciilor financiare și profesionale, a avut un impact mai mare asupra pieței chiriilor decât asupra pieței vânzărilor", scrie raport, precizând că discrepanța se datorează parțial impozitării achizițiilor efectuate de cumpărătorii străini.
Începând cu sfârșitul lunii aprilie, străinii care achiziționează proprietăți rezidențiale în Singapore trebuie să plătească o taxă de timbru suplimentară de 60%, dublu față de cea de 30% de până acum.
Prețurile din Hong Kong au scăzut cu 1,5% în ultimul an. În încercarea de a stimula cererea, guvernul din Hong Kong a majorat la 70% raportul dintre valoarea creditului ipotecar și cea a proprietăților rezidențiale evaluate la 1,9 milioane de dolari.
Cu toate acestea, analiștii de la Knight Frank au declarat că, deși este probabil ca această schimbare să fie bine primită de cumpărători, capacitatea acestei măsuri de a "stimula semnificativ" creșterea este încă incertă.
Printre alte scăderi se numără New York, care a scăzut cu 3,9%, și San Francisco, care a înregistrat o prăbușire de 11,1%. Frankfurt a fost la coada listei, cu o scădere de 15,1%.
În general, prețurile medii anuale au crescut cu 1,5% pe cele 46 de piețe incluse în indicele Knight Frank Prime Global Cities.
"Piețele globale de locuințe sunt încă sub presiune din cauza trecerii la rate ale dobânzilor mai mari", a declarat Liam Bailey, director global de cercetare al Knight Frank.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...