Warren Buffett îl avertizează pe Trump: „Comerțul nu e o armă!”
Warren Buffett critică...
La nivelul preţurilor producţiei industriale de pe piaţa internă se înregistrează o scădere cu aproape 0,4% în august 2019 faţă de iulie 2019, în timp ce raportat la luna similară a anului trecut este o creştere cu 4,73%.
Pentru piaţa externă, preţurile producţiei industriale au coborât uşor în august 2019 cu 0,22% în raport cu iulie 2019, dar au urcat cu 0,82% comparativ cu august 2018.
Pe marile grupe industriale, în august 2019 faţă de luna precedentă, statistica INS arată creşteri uşoare de preţuri în cazul industriei bunurilor de uz curent (+0,19%), a industriei bunurilor de capital (+0,12%) şi a industriei bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,06%), în timp ce scăderi s-au consemnat la industria energetică (-1,42%) şi în industria bunurilor intermediare (-0,13%).
Raportat la august 2018, pe marile grupe industriale, preţurile au crescut astfel: în industria energetică (+4,89%), în industria bunurilor de uz curent (+4,38%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,32%), în industria bunurilor de capital (+2,41%) şi în industria bunurilor intermediare (+1,85%).
Pe secţiuni şi diviziuni CAEN, în august 2019 vs iulie 2019, cel mai mult au crescut preţurile în domeniul extracţiei petrolului brut şi a gazelor naturale (+2,62%) şi în extracţia cărbunelui superior şi inferior (+1,57%). Scăderi mai mari au fost consemnate în domeniul fabricării produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (-3,51%) şi în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,11%).
În august 2019 vs august 2018, preţurile producţiei industriale au explodat în domeniul producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+14,59%), activităţi de servicii anexe extracţiei (+12,86%), creşteri mari fiind înregistrate şi în sectoarele: fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (+9,78%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice (7,12%), fabricarea băuturilor (+5,6%), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (+5,27%), alte activităţi extractive (+5,03%), distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+4,55%), fabricarea de mobilă (+4,47%), industria alimentară (+4,33%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Warren Buffett critică...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...
Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...
Din 2 mai, toate coletele din...
Wall Street își revine...
Final de săptămână rezervat...
Bursa americană în urcare:...
Banca Naţională a României,...
BNR a publicat vineri, 2 mai,...
Take-Two amână lansarea Grand...
Se deblochează problemele...
Persoane fizice care fac...
Embargoul neoficial al Chinei...