Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cea mai recentă evaluare științifică a Grupului interguvernamental al ONU pentru schimbările climatice, pentru prima dată, vorbește cu certitudine despre responsabilitatea totală a activității umane pentru creșterea temperaturilor. Oamenii de știință prognozează tendințele de încălzire nu se vor sfârși atâta timp cât emisiile continuă, notează Bloomberg.
„Este fără echivoc faptul că influența umană a încălzit atmosfera, oceanul și uscatul”, au scris autorii celei de-a șasea evaluări științifice globale a IPCC din 1990 și prima lansată în mai mult de opt ani. Pragul crucial de încălzire de 2 ° C va fi „depășit în secolul XXI”, au concluzionat autorii IPCC, dacă nu se vor face reduceri profunde ale emisiilor „în deceniile următoare”.
Cutremurător. Două regiuni nu mai pot fi locuite din cauza schimbărilor climatice
Raportul lansat luni este opera a peste 200 de oameni de știință care au trecut prin mii de studii, iar rezumatul a fost aprobat de delegați din 195 de țări. Mai mult decât orice altă prognoză sau înregistrare, determinările acestui raport stabilesc un consens global puternic - cu mai puțin de trei luni înainte de negocierile internaționale climatice COP26 ale ONU.
Printre concluziile principale: ultimul deceniu a fost cel mai probabil mai fierbinte decât orice perioadă din ultimii 125.000 de ani, când nivelul mării era cu până la 10 metri mai mare. Arderea și defrișările au ridicat, de asemenea, nivelurile de dioxid de carbon în atmosferă la niveluri mai mari decât au fost în două milioane de ani, potrivit raportului, iar agricultura și combustibilii fosili au contribuit la niveluri de metan și oxid de azot mai mari decât în orice punct în timp din ultimii 800.000 de ani .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...