Prima bere fără gluten made in România. Ce conține
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Berea conține făină de ghindă
Berea conține făină de ghindă
Prima bere fără gluten din România, MoJeCo, a fost prezentată, sâmbătă, la concursul de produse alimentare inovative FIA FOOD FEST 2019, de la Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava, organizat de Facultatea de Industrie Alimentară, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, transmite Agerpres.

 Conducătorul echipei care a creat produsul, Ovidiu Apetrei, masterand în anul al doilea, a declarat că ideea le-a venit în urma studierii pieţei de profil din România, care arată că berea artizanală, pentru al cincilea an la rând, se află în preferinţele consumatorilor doritori de noi sortimente, iar produsele fără gluten sunt în trend.

''Este o băutură slab alcoolică, nedistilată, fără gluten. (...) Are ca ingrediente făină de ghindă, făină de topinambur, melasă, hamei şi apă. Berea are un gust fructat, dulce amărui, cu nuanţe de nuci verzi şi are o prospeţime inconfundabilă'', a spus Apetrei, precizând că unicitatea la nivel mondial este dată de elementele eco-inovative implicate în procesul de fabricaţie, iar la nivel naţional obţinerea primului sortiment de bere fără gluten.

Citește și: Prima bere românească cu numele unui câine. 500 de litri epuizați

Un alt produs care a atras atenţia în cadrul manifestării studenţeşti a fost desertul îngheţat Vegy'Ice, vegan, ce nu conţine alergeni sau zahăr.

Inovaţia produsului constă în combinarea a două calităţi importante pentru consumatori, respectiv conţinutul de microorganisme probiotice vii din trei specii diferite şi fibre prebiotice - inulină, cu cantităţi mari de fructooligozaharide ce pot ajuta la menţinerea unei stări optime de sănătate a sistemului gastro-intenstinal şi imunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel