Eugen Rădulescu (BNR): Deficitul României, ca cel al unei țări aflate în război
Deficitul bugetar al României...
Primarul general Nicușor Dan a anunțat că în următoarea ședință de consiliu va supune aprobării consilierilor generali un proiect de hotărâre prin care primăria să exercitare dreptul de preempțiune pentru jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, scoasă la vânzare de unul din moștenitori.
Clădirea, situată pe strada Vasile Alecsandri nr. 16, din sectorul 1, este monument istoric și datează din anul 1914.
„Consider că exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipalitate ar fi singura oportunitate de a păstra intact acest monument, fiind cea mai valoroasă operă a sculptorilor Karl şi Frederick Storck, precum şi a pictoriței Cecilia Cuțescu Storck din România. Este singurul imobil din ţară unde se păstrează reperele reunite ale operei acestor trei artişti”, a scris pe Facebook Nicușod Dan.
Conform acestuia, patrimoniul Muzeului Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck este constituit din donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu-Storck și de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.
În prezent, muzeul funcționează ca filială a Muzeului Municipiului București, în baza unui contract de comodat cu cei doi moștenitori ai imobilului, care au oferit imobilul pentru expunerea și conservarea colecției.
„Având în vedere că în luna decembrie a anului trecut, unul dintre moștenitori a înștiințat PMB că dorește să vândă cota de 1/2 din imobil, Comisia de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipiul București pentru imobile monumente istorice a decis exercitarea dreptului de preemțiune”, a adăugat primarul general.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.