Primarul Sectorului 5 a prezentat proiectele viitorului „oraș din oraș”

Autor: Anca Mihailov
Data actualizării:
Data publicării:
Daniel Florea
Daniel Florea
Un proiect de dezvoltare durabilă - Exemplu de dezvoltare durabilă: orașul din oraș, denumit „Cartierul Viitorului” - a fost prezentat, astăzi, de primarul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, la conferința ”SECTORUL 5 - Exemplu de dezvoltare durabilă”, eveniment organizat de primărie în parteneriat cu DC Media Group.

Dezvoltarea Sectorului 5 al Municipiului București este principalul obiectiv al administrației publice locale, în contextul în care reconfigurarea urbanistică și modernizarea arhitecturală ocupă un loc prioritar în atenția Primăriei Sectorului 5, care a adoptat prima strategie de regenerare urbană din România, iar în prezent lucrează la strategia pentru cea mai mare amenajare urbanistică din România, la strategia pentru cel mai mare HUB Tehnologic din Municipiul București, precum și la o serie de Master-Plan-uri care vor transforma Sectorul 5 și vor influența major calitatea vieții pentru toți cetățenii.

Unul dintre planurile ambițioase ale Primăriei Sectorului 5 este cela de a construi un cartier modern pentru tineri. De asemenea, primăria a ajuns în faza finală a unui proiect de construire a unui campus universitar pentru MApN. Există și un proiect pentru construirea unei maternități și unul pentru a se construi un bazin de înot. „Proiectul de care sunt mândru în primul rând este acela prin care vom construi 14.070 de unități locative pentru tineri. Sunt convins că va crește exponențial interesul mediului de afaceri pentru acest proiect care a intrat deja în faza de implementare și se vor construi, din primăvara anului viitor, primele blocuri pentru tineri avocați, profesori, tineri medici și alte categorii profesionale”, a explicat, în cadrul conferinței, Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Dezvoltarea durabilă este posibilă acum

Sectorul 5 a intrat în ultimii ani într-o nouă etapă de dezvoltare, marcată de planificarea riguroasă a direcțiilor strategice de intervenție și maximizarea tuturor surselor de finanțare, pentru implementarea proiectelor. Există mari proiecte de investiţii aflate în derulare în sectorul 5 al Capitalei, iar mediul de afaceri este invitat să analizeze oportunităţile majore de investiţii din această zonă. Primarul sectorului 5 a prezentat în premieră proiecte care se doresc a fi implementate în perioada următoare în Sectorul 5 al Capitalei.

„Principala provocare pe care am avut-o fost recredibilizarea administrației. Ceea ce vedeți acum este rodul muncii unei întregi echipe. Este o mare onoare pentru mine faptul că am reușit să avem parteneri precum Banca Mindială, BERD și alte instituții sau case de avocatură internaționale. Când am venit erau trei hectare preluate de la Ministerul Apărării Naționale, pe care se putea construi doar pentru ANL. Pentru o  dezvoltare durabilă în București, era imposibil de pus în practică obiectivele stabilite printr-o Hotărâre de Guvern, iar noi am reușit să modificăm hotărârile, astfel încât să putem face inclusiv parteneriate public-private, să atragem fonduri. În acest moment suntem credibili, pute face proiecte de dezvoltare urbană, putem face parteneriate public-private, putem atrage și ffonduri europene nerambursabile, și fonduri guvernamentale”, a explicat primarul Daniel Florea.

„Infrastructura este pentru oameni!”

În cea de-a doua parte a evenimentului, primarul sectorului 5 a explicat că proiectul integrat la care a lucrat, împreună cu echipa primăriei, are în centru omul, cetățeanul și toate nevoile lui. „Noi am stabilit inițial data acestui eveniment pentru 1 noiembrie, deoarece speram că vom avea toată documentația gata. Din păcate, tennsiunile politice întârzie deciziile. Putem spune că vom avea gata PUZ-ul pe Antiaeriană până la sfârșitul acestui an, după ce vom depune documentația la Primăria Capitalei. De asemenea, PUZ-ul pentru sectorul 5 va fi gata probabil în martie sau aprilie, când va începe și construirea campusului universitar pentru Academia de Tehnică Militară, și construcțiile pentru locuințele ANL. Noi nu vom rămâne în instorie pentru că am anvelopat sau am pus spații verzi. Asemenea proiecte ne asigură rolul pe care-l avem în societate. Un asemenea proiect, pentru atâtea sute de mii de oameni este ceea ce trebuie să ne definească pe noi ca persoane care lucrează în administrație. Infrastructura nu e pentru mașini, pentru blocuri sau pentru metrou, ci este pentru oameni. Avem proiecte senzațional de frumoase, unicat la nivel național și toate au în centru un singur punct: cetățeanul! Cu cât omul este mai mulțumit, cu atât scopul nostru este atins”, a mai spus Daniel Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel