Primul cont de Twitter interzis de Elon Musk
Autor: Oana Pavelescu | 02 dec 2022, 15:50
Twitter are totuși limite
Twitter are totuși limite
Se pare că Twitter-ul condus de Elon Musk are totuși limite în ceea ce privește ”libertatea de exprimare”.

Cele mai recente postări ale lui Kanye West, care și-a schimbat numele în Ye, au reușit să depășească chiar și aceste linii roșii.

Artistul a postat, joi, pe Twitter o imagine care combină Steaua lui David cu o svastică, fotografie care a fost eliminată de serviciul de socializare. În locul ei a fost afișat un mesaj care spunea că postarea a încălcat regulile Twitter Inc. și un link către pagina de politici care explică acțiunile de aplicare. De atunci, întregul cont a fost suspendat, toate toate mesajele lui West fiind acum ascunse. Ye avea 32,2 milioane de urmăritori înainte de a fi suspendat din nou.

Musk a abordat problema după eliminarea inițială a postării, spunând că Ye a încălcat - nu pentru prima dată - regula Twitter împotriva incitării la violență și că contul său va fi suspendat. Acesta este cel mai important test de până acum al politicii declarate a lui Musk de a face din Twitter un loc în care să se poată vorbi liber, chiar și atunci când este ofensator, atâta timp cât nu încalcă legea.

Cu două săptămâni mai devreme, noul proprietar al rețelei de socializare i-a urat bun venit lui Ye după exoilarea sa de pe Twitter de către fosta conducere a rețelei, în același timp în care a restabilit accesul fostului președinte american Donald Trump. Ye părăsise Twitter după ce serviciul a luat măsuri cu privire la postările sale considerate antisemite.

Relațiile cordiale dintre cei doi nu au părut însă să dureze mult timp, deoarece cel mai recent tweet al lui Ye, pe care l-a catalogat drept ultimul, conținea o imagine deloc măgulitoare a unui Musk fără tricou în vacanță. Musk a răspuns la acea postare cu cuvintele "Este în regulă". De asemenea, el a răspuns la tweet-ul care conținea imaginea eliminată cu "Asta nu este".

Citește și:

Kanye West susține că a pierdut 2 miliarde de dolari într-o zi: Sunt încă în viață

Rapperul cunoscut sub numele de Ye confirmă impactul tăierii legăturilor de către Adidas și alte companii din cauza comentariilor sale pline de ură la adresa evreilor.

Kanye West spune că a pierdut 2 miliarde de dolari într-o singură zi în această săptămână, după ce a pierdut mai multe parteneriate importante din cauza comentariilor sale antisemite.

Joi, rapperul, cunoscut și sub numele de Ye, a postat un mesaj adresat lui Ari Emanuel, directorul executiv al agenției de divertisment și media Endeavor, care îndemnase companiile să înceteze să mai facă afaceri cu rapperul din cauza recentei sale serii de comentarii pline de ură la adresa evreilor.

"Ari Emanuel, am pierdut 2 miliarde de dolari într-o singură zi și sunt încă în viață", a scris West pe Instagram, după ce și-a recăpătat controlul asupra contului său după ce a fost restricționat pe platformă pentru că a împărtășit discursuri de ură. "Acesta este un discurs de dragoste. Eu încă te iubesc. Dumnezeu încă vă iubește. Banii nu sunt cine sunt eu. Oamenii sunt cine sunt eu".

S-a speculat pe scară largă că West și-a pierdut statutul de miliardar în această săptămână, după ce mai mulți asociați din lumea afacerilor și a modei au tăiat legăturile cu el din cauza mai multor comentarii antisemite făcute de rapper în ultimele săptămâni și după ce acesta a promovat haine cu sloganul supremației albilor "White Lives Matter" la săptămâna modei de la Paris. Incidentele antisemite ulterioare din Los Angeles au zguduit liderii politici californieni, precum și personalități din domeniul divertismentului și al modei din Los Angeles care au lucrat anterior cu rapperul.

Adidas, Balenciaga, Gap și alte companii au declarat că nu vor să mai lucreze cu West, doar parteneriatul său cu Adidas având o valoare estimată la 250 de milioane de euro. De asemenea, agenția sa de talente de lungă durată CAA a renunțat la el, în timp ce un documentar despre muzician, finalizat recent, a fost suspendat. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe