Primul cont de Twitter interzis de Elon Musk
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Elon Musk a concediat 5.500 de oameni de la Twitter
Elon Musk a concediat 5.500 de oameni de la Twitter
Se pare că Twitter-ul condus de Elon Musk are totuși limite în ceea ce privește ”libertatea de exprimare”.

Cele mai recente postări ale lui Kanye West, care și-a schimbat numele în Ye, au reușit să depășească chiar și aceste linii roșii.

Artistul a postat, joi, pe Twitter o imagine care combină Steaua lui David cu o svastică, fotografie care a fost eliminată de serviciul de socializare. În locul ei a fost afișat un mesaj care spunea că postarea a încălcat regulile Twitter Inc. și un link către pagina de politici care explică acțiunile de aplicare. De atunci, întregul cont a fost suspendat, toate toate mesajele lui West fiind acum ascunse. Ye avea 32,2 milioane de urmăritori înainte de a fi suspendat din nou.

Musk a abordat problema după eliminarea inițială a postării, spunând că Ye a încălcat - nu pentru prima dată - regula Twitter împotriva incitării la violență și că contul său va fi suspendat. Acesta este cel mai important test de până acum al politicii declarate a lui Musk de a face din Twitter un loc în care să se poată vorbi liber, chiar și atunci când este ofensator, atâta timp cât nu încalcă legea.

Cu două săptămâni mai devreme, noul proprietar al rețelei de socializare i-a urat bun venit lui Ye după exoilarea sa de pe Twitter de către fosta conducere a rețelei, în același timp în care a restabilit accesul fostului președinte american Donald Trump. Ye părăsise Twitter după ce serviciul a luat măsuri cu privire la postările sale considerate antisemite.

Relațiile cordiale dintre cei doi nu au părut însă să dureze mult timp, deoarece cel mai recent tweet al lui Ye, pe care l-a catalogat drept ultimul, conținea o imagine deloc măgulitoare a unui Musk fără tricou în vacanță. Musk a răspuns la acea postare cu cuvintele "Este în regulă". De asemenea, el a răspuns la tweet-ul care conținea imaginea eliminată cu "Asta nu este".

Citește și:

Kanye West susține că a pierdut 2 miliarde de dolari într-o zi: Sunt încă în viață

Rapperul cunoscut sub numele de Ye confirmă impactul tăierii legăturilor de către Adidas și alte companii din cauza comentariilor sale pline de ură la adresa evreilor.

Kanye West spune că a pierdut 2 miliarde de dolari într-o singură zi în această săptămână, după ce a pierdut mai multe parteneriate importante din cauza comentariilor sale antisemite.

Joi, rapperul, cunoscut și sub numele de Ye, a postat un mesaj adresat lui Ari Emanuel, directorul executiv al agenției de divertisment și media Endeavor, care îndemnase companiile să înceteze să mai facă afaceri cu rapperul din cauza recentei sale serii de comentarii pline de ură la adresa evreilor.

"Ari Emanuel, am pierdut 2 miliarde de dolari într-o singură zi și sunt încă în viață", a scris West pe Instagram, după ce și-a recăpătat controlul asupra contului său după ce a fost restricționat pe platformă pentru că a împărtășit discursuri de ură. "Acesta este un discurs de dragoste. Eu încă te iubesc. Dumnezeu încă vă iubește. Banii nu sunt cine sunt eu. Oamenii sunt cine sunt eu".

S-a speculat pe scară largă că West și-a pierdut statutul de miliardar în această săptămână, după ce mai mulți asociați din lumea afacerilor și a modei au tăiat legăturile cu el din cauza mai multor comentarii antisemite făcute de rapper în ultimele săptămâni și după ce acesta a promovat haine cu sloganul supremației albilor "White Lives Matter" la săptămâna modei de la Paris. Incidentele antisemite ulterioare din Los Angeles au zguduit liderii politici californieni, precum și personalități din domeniul divertismentului și al modei din Los Angeles care au lucrat anterior cu rapperul.

Adidas, Balenciaga, Gap și alte companii au declarat că nu vor să mai lucreze cu West, doar parteneriatul său cu Adidas având o valoare estimată la 250 de milioane de euro. De asemenea, agenția sa de talente de lungă durată CAA a renunțat la el, în timp ce un documentar despre muzician, finalizat recent, a fost suspendat. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel