Primul hipermarket din România care preia ulei de gătit uzat
Autor: Matei Ion
Data publicării:
SONDAJ DCBusiness. Isteria ULEULUI și rezervele românilor
SONDAJ DCBusiness. Isteria ULEULUI și rezervele românilor
Toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din România vor include, din această săptămână, puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienţi, pentru a fi reciclat şi folosit în producţia de biocombustibil, informează Auchan, într-un comunicat publicat luni.

Persoanele interesate să depoziteze uleiul alimentar uzat la punctele de colectare ale Auchan trebuie să plaseze uleiul folosit, după răcire, într-un recipient transparent de plastic, astfel încât uleiul să fie strecurat şi neamestecat cu alte deşeuri. Recipientele din plastic trebuie să includă minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5 litri) şi să aducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienţi. În funcţie de cantitatea predată, clienţii vor fi răsplătiţi de partenerii Auchan, pentru nivelul de responsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

Programul-pilot al Auchan de colectare a uleiului uzat a fost iniţial în două hipermarketuri din Bucureşti - Drumul Taberei şi Crângaşi, iar în ultimele patru luni în cele două magazine au fost colectaţi peste 150 de litri de ulei uzat, potrivit sursei.

Cumpărăm produse gata alterate. DEZASTRUL descoperit de ANPC

Decizia Auchan Romania de a dezvolta acest program contribuie la iniţiativa organizaţiilor ecologiste alertate de efectele negative asupra mediului: un singur litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă, acesta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supravieţui timp de 14 ani, susţine Auchan.

Programul naţional de colectare al Auchan România se adresează tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiaşi studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările oraşelor. Acest comportament are consecinţe dăunătoare asupra solului şi apelor care au nevoie de zeci de ani pentru a se regenera, potrivit Auchan.

De asemenea, specialiştii în protecţia mediului subliniază faptul că aruncarea uleiului alimentar uzat în mod necorespunzător - în chiuvetă sau pe canalizare - înfundă şi corodează ţevile, costurile de întreţinere şi curăţare a staţiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel