Primul PORTAVION japonez de la sfârșitul WW2 intră în funcțiune. Americanii vin cu avioanele invizibile
Autor: Ciprian Dumitrache | 05 oct, 12:50
Japonia revine în rândul țărilor care pot deplasa aeronave la bordul unor portavioane. Pentru a face acest lucru, a fost nevoie de transformarea navelor maritime Izumo , de transport elicoptere, care vor putea îmbarca avioanele stealth F-35B, cu decolare scurtă și aterizare verticală (STOVL).

Testele primului portavion japonez de la al doilea război mondial încoace deschide o nouă eră pentru Forțele Maritime ale Japoniei, care de multă vreme avea ambiții de a-și adapta cele două purtătoare de elicoptere din clasa Izumo de 24.000 de tone pentru operațiuni care să permită decolarea avioanelor.

Ministerul japonez al Apărării a anunțat că avioanele de vânătoare F-35B ale Pușcașilor marini a SUA au urcat pentru prima dată pe Izumo. Ministerul Apărării al Japoniei confirmase anterior că F-35B-urile  vor participa la bordul portavionului Izumo, între 3 și 7 octombrie, pentru o seria de acțiuni în Pacific.

Acestea vor evalua cum se comportă nava Izumo ca parte a tranziției sale de la un purtător de elicoptere la un adevărat portavion, capabil să susțină și să opereze tipurile de decolare scurtă și aterizare verticală (STOVL).

Avioanele implicate poartă marcajele escadrilei de atac de luptă 242, „Liliecii”, care și-au început tranziția la tipul stației aeriene Marine Corps Iwakuni , prefectura Yamaguchi, în octombrie 2020 și au declarat capacitatea operațională inițială (COI) pe noul tip luna trecută.

G Ad:

Pe termen lung, nava de război va avea nevoie de modificări mai radicale ale punții de zbor, care în prezent se diminuează spre capăt, rezultând o formă trapezoidală care reduce suprafața în care decolează aeronavele.

NUMERE VERZI de înmatriculare pentru mașinile electrice: ”Un fel de paşaport verde”

Așa cum ne-am așteptat, videoclipurile inițiale ale operațiunilor F-35B pe Izumo par să arate avioanele care efectuează decolări foarte scurte pentru a rezolva acest lucru. Odată complet reconfigurată, nava de război va avea o punte de zbor în formă de pătrat, similară cu cele de pe navele de asalt amfibie ale Marinei SUA.

Lucrările de adaptare a Izumo sunt programate să fie finalizate în 2026.

 

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro