Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Una dintre problemele cel mai des întâlnite este cea a anvelopelor foarte uzate, autoturisme care nu sunt dotate cu truse medicale, stingătoare cât și fără triunghi reflectorizant.
Aceste deficiențe au fost constatare de echipele de inspectori ale Registrului Auto Român Filiala Vaslui care fac verificări pe drumurile publice, iar mulți şoferi sunt identificați în trafic cu vehicule care le pun viața în pericol, mai ales anvelopele uzate sau de dimensiuni neadecvate reprezintă una din cele mai frecvente probleme tehnice întâlnite.
Valentin Crețescu, directorul RAR Vaslui a declarat pentru RRA că ”anvelopele sunt foarte importante. Folosind alt tip, alte dimensiuni, probabilitatea să produci un accident rutier este foarte mare; lipsa dotărilor gen triunghi, stingător și trusă - extrem de importantă. Poți chiar salva viața unui om”.
O altă problemă depistată de inspectorii Registrului Auto Român Filiala Vaslui arată că mulți șoferi preferă să își remedieze defecțiunile tehnice ale mașinilor în service-uri neautorizate, ceea ce de cele mai multe ori agravează problemele tehnice existente.
”Recomandarea noastră este ca oamenii să apeleze la centre specializate, deci service-uri autorizate. Aceste dispozitive de verificat te modernizează și ele. Ar trebui făcute investiţii din partea acestor service-uri”, a explicat Valentin Crețescu, directorul RAR Vaslui .
Citește și: Codul rutier se modifică din nou. Se îmblânzesc unele sancțiuni
După ce părea că autoritățile s-au decis să pună capăt agresivității șoferilor prin aplicarea de sancțiuni dure, acum aceștia revin asupra acestui tip de sancțiuni.
Astfel, un proiect de lege care urmează să fie adoptat de Parlament, prevede că va dispărea o acțiune ce acum e încadrată la comportament agresiv, perioada de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul se va putea reduce mai mult decât în prezent în urma unui examen iar în cazul mai multor abateri ce duc la suspendarea permisului de conducere, perioadele de suspendare se vor putea suprapune din nou, adică nu se vor acumula.
La începutul anului, Guvernul a emis o ordonanță (1/2022) prin care înăsprea mai multe sancțiuni și introducea totodată unele noi.
Acum, proiectul de lege pentru aprobarea OG 1/2022, se propune modificarea sau chiar eliminarea unora dintre măsurile apărute în iarnă despre care inițiatorii spun că sunt mult prea dure.
De pildă, din lista de acțiuni considerate a fi agresiuni în trafic și care erau pedepsite, una dintre acestea este eliminată.
Este vorba despre deplasarea succesivă de pe o bandă pe alta, de pe un rând pe altul alternând benzile pentru a efectua depășiri. Această acțiune nu va mai fi considerată una agresivă.
Însă, pe de altă parte, suspendarea permisului auto se va prelungi cu încă 30 de zile atunci când șoferul încalcă anumite reguli de circulație într-un termen mai scurt, respectiv de doar trei luni, față de șase luni, așa cum stabilește Codul rutier acum.
Noua inițiativă legislativă mai stipulează că la cerere, șoferul care are permisul suspendat va putea beneficia, cu condiția să treacă de un examen teoretic și să nu fie începător, de reducerea perioadei de suspendare la o treime, adică i se anulează două treimi din perioada de suspendare.
O altă măsură care reduce severitatea sancțiunilor din Codul rutier pentru nerespectarea regulilor de circulație este faptul că se reintroduce posibilității de suprapunere a perioadelor de suspendare stabilite pentru mai multe contravenţii.
Acum, Codul rutier prevede, după ce-a fost modificat în iarnă de OG 1/2022, că “perioadele de suspendare dispuse se execută distinct, fără a se suprapune”. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...