Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
Procesul istoric de destituire a preşedintelui Donald Trump va fi reluat marţi, a anunţat şeful majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell. Practic în acel moment vor începe dezbaterile de fond. Joi, senatorii americani au depus jurământul în faţa preşedintelui Curţii supreme a SUA, John Roberts, în primul act al acestui proces.
Între timp, un fost asociat al avocatului personal al președintelui Trump, Rudy Giuliani, a declarat că liderul american şi alţi responsabili republicani ştiau totul despre presiunile exercitate asupra Ucrainei, venind, astfel, să consolideze dosarul acuzării în ziua deschiderii procesului de impeachment.
Declarații stânjenitoare
Într-un interviu acordat postului de televiziune MSNBC, Lev Parnas, om de afaceri de origine ucraineană inculpat în octombrie pentru încălcarea legilor privind finanţarea campaniilor electorale, a afirmat că preşedintele ştia tot despre eforturile sale pe lângă autorităţile ucrainene, împreună cu un alt asociat pe nume Igor Fruman, pentru ca acestea să-l compromită pe Joe Biden, fost vicepreşedinte democrat şi candidat la alegerile prezidenţiale în 2020.
"Preşedintele Trump ştia exact ce se întâmpla, era la curent cu deplasările mele, nu făceam nimic fără consimţământul dlui Giuliani sau al preşedintelui", a afirmat bărbatul de 47 de ani, care l-a avut alături pe avocatul său. Lev Parnas a certificat astfel că Donald Trump "a minţit" când a spus că nu îl cunoaşte. "Nu eram prieteni (...) dar ştia cu exactitate cine eram noi, în special cine eram eu, pentru că am interacţionat cu el în numeroase rânduri", a afirmat Parnas.
Totuşi, Donald Trump a repetat că nu îl cunoaşte pe Parnas. "Nu îl cunosc, nu cred că am vorbit cu el", a spus preşedintele american la Casa Albă, recunoscând totuşi că este posibil să apară în fotografii cu acesta. Parnas a afirmat că a fost mereu clar că aceste presiuni asupra Ucrainei erau "în întregime" destinate subminării şanselor lui Joe Biden, şi nu susţinerii luptei împotriva corupţiei, principalul argument al lui Donald Trump.
Dispus să coopereze
Parnas a dat acest declaraţii în contextul în care democraţii din Congres au făcut publice documente, precum fotografii şi mesaje text, care par să susţină ipoteza presiunilor exercitate asupra autorităţilor ucrainene, precum şi eforturile lui Giuliani şi Parnas de a obţine concedierea ambasadoarei americane la Kiev Marie Yovanovitch, considerată anti-Trump.
Citește și Michael Bloomberg i-a pus gând rău lui Trump. Ce spune
Mesajele schimbate între Parnas şi un candidat republican la Camera Reprezentanţilor, Robert Hyde, lasă astfel să se înţeleagă că cel din urmă comunica cu oameni din Ucraina care supravegheau plecările şi sosirile ambasadoarei în lunea martie, cu puţin timp înainte de rechemarea ei de la Kiev, în luna mai.
Lev Parnas, în prezent cetăţean american, a pledat nevinovat la capetele de acuzare reţinute împotriva lui, pentru care riscă 20 de ani de închisoare. Dispus acum să coopereze cu anchetatorii, el a declarat pentru New York Times că regretă că a avut "prea multă încredere" în Giuliani şi Trump. "Credeam că acţionez ca un patriot şi că îl ajut pe preşedinte", a adăugat el.
Împreună cu Igor Fruman, el este acuzat că a ascuns originea străină a mai multor donaţii din 2018 pentru campanii electorale, în special originea celor 325.000 de dolari vărsaţi pentru campania de realegere a lui Donald Trump în mai 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...