ANPC va obliga producătorii să specifice reducerea cantităților
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cumpărături / Foto: Freepik
Cumpărături / Foto: Freepik
Direcția Generală Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul A.N.P.C. a pus în transparență o propunere de ordin care vine să reglementeze o nouă politică a unor producători.

Recent, pe fondul inflației și a scăderii puterii de cumpărare, unii producători au redus cantitatea unor produse preambalate dar prețurile au rămas aceleași, acest lucru nefiind anunțat în niciun fel, procedeu care nu este unul corect față de consumatori.

Proiectul de Ordin al ANPC prevede informarea consumatorilor la comercializarea produselor preambalate a căror cantitate a fost modificată.

În expunerea de motive a ordinului se spune că ”prin proiectul de act normativ se asigură o mai bună informare a consumatorilor din România cu privire la drepturile pe care le au la momentul achiziționării din interiorul magazinelor a produselor prembalate având prezentarea, ambalajul, forma, fără a ne limita, identice, chiar în condițiile menținerii aceluiași preț, dar care, au modificată cantitatea de produs”.  

În plus, ANPC mai spune că: ”Pe lângă indicarea reducerii de volum sau greutate, aceste informații vor include și modificarea prețului pe unitatea de măsură, astfel încât consumatorii să poată lua decizii de cumpărare în cunoștință de cauză. Această măsură se aplică într-o manieră nediscriminatorie tuturor produselor, alimentare și nealimentare.

În plus, se aplică pe o perioadă pentru care operatorii economici își asumă prin declararea în textul mesajului a perioadei concrete în interiroul căreia înțeleg să comercilizeze produsele cu cantitate scăzută”.

Anpc mai spune în expunerea de motive că aceste cerințe nu se aplică vânzării la distanță.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...

Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia

Pare să fie capăt de linie pentru colaborarea dintre...

MF vrea să se poată împrumuta mai mult de pe piețele externe

Ministerul Finanțelor Publice a decis majorarea...


pixel