Producătorul de tancuri Leopard, convins că vânzările sale vor exploda
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Unul dintre produsele fabricate de compania germană / Foto? Rheimetall.com
Unul dintre produsele fabricate de compania germană / Foto? Rheimetall.com
Compania germană Rheinmetall și-a revizuit în sus previziunile privind vânzările, în condițiile în care întreprinderea beneficiază de o cerere sporită pe fondul războiului din Ucraina. 

Acțiunile Rheinmetall, întreprindere care, împreună cu Krauss-Maffei Wegmann, produce tancurile Leopard pe care Germania este presată de autoritățile de la Kiev și de unii aliați să le trimită în Ucraina, au afișat, anul trecut, o creștere de 170%.

Directorul general al companiei, Armin Papperger, a declarat pentru revista germană Stern că se așteaptă ca vânzările să atingă 11 miliarde-12 miliarde de euro în 2025, în creștere față de prognoza de 10 miliarde-11 miliarde de euro formulată de companie în luna noiembrie a anului trecut. Pentru 2022, compania se așteaptă la vânzări de 6,5 miliarde de euro.

O estimare a veniturilor 

Până în prezent, Rheinmetall a furnizat Ucrainei sisteme de apărare aeriană, folosite și pentru lupta împotriva dronelor, diverse tipuri de muniție, camioane militare și un spital de campanie, a precizat Papperger. Întrebat ce venituri obține compania de pe urma tancurilor de luptă Leopard 2, el a spus că Rheinmetall vizează o marjă de profit înainte de impozitare de cel puțin 10%.

Până în prezent, Germania a rezistat presiunilor din partea Ucrainei și a unor aliați NATO, precum Polonia, pentru a permite Kievului să fie aprovizionat cu tancuri Leopard 2 fabricate în Germania pentru a se apăra împotriva Rusiei. Tancul Leopard 2 este echipat cu un tun cu țeavă lisă de 120 mm de la Rheinmetall, iar compania furnizează, de asemenea, muniție, tehnologie de control al focului și sisteme C4I.

Ce ar putea livra în perioada următoare

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru grupul media RND că, dacă va fi necesar, ar putea livra Ucrainei un număr de 139 de tancuri Leopard. Rheinmetall ar putea trimite 29 de tancuri Leopard 2A4 până în aprilie/mai și alte 22 până la sfârșitul acestui an sau începutul anului 2024, a precizat același purtător de cuvânt. De asemenea, ar putea furniza 88 de tancuri Leopard 1 mai vechi, a adăugat reprezentantul companiei, fără a oferi un termen pentru o eventuală livrare a acestora.

Rheinmetall, care produce, de asemenea, vehicule de luptă de infanterie Marder, ar putea beneficia mai mult de planurile de cheltuieli pentru apărare de 100 de miliarde de euro ale guvernului german, anunțate de cancelarul Olaf Scholz la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina. Cu toate acestea, cele mai multe dintre aceste planuri, salutate la vremea respectivă ca o nouă eră a unei politici externe germane mai asertive, susținută de cheltuieli militare, sunt încă neclare.

Săptămâna trecută, UBS a retrogradat Rheinmetall de la "cumpărare" la "neutru". Aceasta a declarat că aspectele pozitive, inclusiv cheltuielile de apărare pe termen mediu, au fost integrate în prețul acțiunilor. O creștere suplimentară depinde de fluxul de comenzi din planurile de cheltuieli guvernamentale, care nu se reflectă încă în portofoliul de comenzi al Rheinmetall, a spus banca.

Citește și Embargoul care va zgudui piața produselor petroliere. Ce a făcut Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel