Prețul petrolului se va prăbuși! Previziunile Barclays care dau fiori industriei
Scădere așteptată a prețului...
Dându-i replica senatorului Robert Cazanciuc, care, într-o intervenție anterioară, amintise că, astăzi, selecția în învățământul superior se face ”prin examene grilă”, estimând că universităților le este teamă să mai evalueze studenți prin întrebări care să necesite un răspuns de tip ”deschis”, profesorul Puiu Georgescu a declarat că, dacă s-ar proceda așa, ”nu am mai avea studenți în anul doi, la nici o Facultate, la nici o Universitate, la nici o specializare”. Cu alte cuvinte, s-ar închide sistemul de învățământ superior.
Dar, a continuat vorbitorul, ”trebuie să avem și studenți în anul doi. Și știți de ce? Pentru că Legea bugetului este anuală. Vom lua atâți bani, câți studenți vor avea în anul doi. Dacă nu mergem pe grilă și mergem pe interviu sau examene ca acum 35 de ani, nu mai avem nici un student în anul doi. Asta înseamnă că nu mai avem buget și închidem tot. Asta pentru că am vorbit de lege.
Atunci când s-a trecut de la finanțarea pe ciclu, la finanțarea pe an și per capita, care este în scădere, pentru că veni vorba, s-a oprit orice tip sau orice încercare de creștere a exigenței, care urma să se ducă spre creșterea calității în învățământul superior. Și atât timp cât va continua această situație nu putem să ridicăm nivelul de exigență nici pentru cadre didactice, pentru că suntem obligați să mergem pe contracte de muncă pe perioade nedeterminate, iar după ce ajungi profesor, eu, rector, nu am ce să-i fac unui profesor până iese la pensie. Plus cinci ani după aceea, pentru că solicită prelungire și instanța îi dă dreptul să mă oblige să îl țin”, a spus profesorul Puiu.
Potrivit spuselor sale, ”finanțarea anuală a distrus învățământul superior și continuă să o facă”. În plus, rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați a subliniat că România are nevoie de ”geneticieni ca de aer. Au asigurate cele mai bune laboratoare din lume, salarii de 50 de euro pe lună, așa că spuneți-i fiicei dumneavoastră că are ce să facă în România”, a subliniat profesorul Georgescu, adresându-se lui Robert Cazanciuc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scădere așteptată a prețului...
Investitorii încep să privească...
Deficitul bugetar pune presiune...
Donald Trump, care încearcă să extindă limitele puterii...
Capitalizarea bursei scade cu...
Grupaj de știri.
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...