Profitul băncii de investiții Goldman Sachs a crescut cu 51% în T4, la sfârșitul unui an dificil
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Goldman Sachs ar putea plăti aproape 2 miliarde de euro
Goldman Sachs ar putea plăti aproape 2 miliarde de euro
Profitul băncii de investiții Goldman Sachs a crescut cu 51% în al patrulea trimestru, conform companiei.

Motivul este că traderii de acțiuni ai băncii au profitat de redresarea piețelor, arată Reuters.

Banca a raportat un profit de 2,01 miliarde de dolari, sau 5,48 dolari pe acțiune, pentru ultimul trimestru, față de 1,33 miliarde de dolari, sau 3,32 dolari pe acțiune, cu un an înainte.

Cu toate acestea, Goldman Sachs a încheiat un an dificil, cu profituri în scădere cu aproape o treime față de 2022, în condițiile în care banca a renunțat la franciza sa bancară de consum și a concediat angajați în ceea ce banca a numit un an de redresare.

"Acesta a fost un an de execuție pentru Goldman Sachs", a declarat directorul general David Solomon într-un comunicat. "Cu tot ceea ce am realizat în 2023, împreună cu strategia noastră clară și simplificată, avem o platformă mult mai puternică pentru 2024".

Piețele bursiere s-au redresat pe măsură ce economiștii și investitorii devin tot mai încrezători că SUA vor evita o recesiune. Participanții la piață dezbat, de asemenea, când va reduce Rezerva Federală ratele dobânzilor, ceea ce ar putea acționa ca un alt catalizator al activității.

Veniturile băncii din tranzacționarea acțiunilor au crescut cu 26% în trimestrul al patrulea. Veniturile din activitatea de gestionare a activelor și a averilor au urcat și ele cu 23%, la 4,39 miliarde de dolari, ajutate de câștigurile din investițiile în acțiuni și datorii.

Comisioanele din domeniul de investment banking au scăzut cu 12% față de anul trecut, la 1,65 miliarde de dolari, deoarece scăderea operațiunilor de fuziuni și achiziții (M&A) a compensat câștigurile din vânzarea de creanțe și acțiuni.

Veniturile din tranzacționarea de titluri cu venit fix, valute și mărfuri (FICC) au scăzut cu 24% din cauza slăbiciunii produselor cu rată a dobânzii și a valutelor, care au tras în jos câștigurile din produsele ipotecare.

Goldman avea un număr de 45.300 de angajați la sfârșitul lunii decembrie cu aproape 7% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. Banca a concediat mii de angajați în 2023, inclusiv în ianuarie.

Goldman se numără printre giganții bancari care vor plăti o taxă de evaluare specială pentru a reîntregi un fond guvernamental de asigurare a depozitelor (DIF), care a fost golit de 16 miliarde de dolari în urma prăbușirii a două bănci regionale anul trecut.

Acesta a anunțat o cheltuială de 529 milioane de dolari legată de această taxă în trimestrul al patrulea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel