Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Profiturile Ryanair au scăzut cu aproape jumătate în primul trimestru, față de trimestrul anterior, după ce compania a redus prețurile biletelor cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, relatează Reuters.
Această scădere a tras după sine și acțiunile Ryanair care au scăzut luni cu 14%, în prima parte a zilei, din cauza profiturilor pe trimestrul al doilea, sub așteptările analiștilor.
Acțiunile rivalilor Wizz și easyJet au scăzut cu aproximativ 8%. Compania mamă a British Airways, IAG și compania de turism Tui s-au confruntat, de asemenea, cu cele mai mari scăderi din Europa.
„Tendința este în scădere”, a declarat directorul executiv Michael O'Leary investitorilor în cadrul unei teleconferințe cu analiștii. „S-ar putea să fie o scădere procentuală de două cifre a prețurilor în trimestrul al doilea”, a spus el, referindu-se la perioada iulie-septembrie.
Profitul după impozitare pentru primul trimestru al anului financiar al Ryanair (aprilie – iunie), a fost de 360 de milioane de euro, în scădere cu 46% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu mult sub profitul de 538 de milioane de euro prevăzut într-un sondaj realizat de companie în rândul analiștilor.
O'Leary a declarat că scăderea cu 15% a tarifelor medii pe pasager a fost rezultatul unei „stimulări mai mari a prețurilor decât ne așteptam”.
Acțiunile Ryanair au scăzut cu aproximativ o treime de la maximul istoric din 8 aprilie, de 21,62 euro.
„Ne așteptăm la un risc semnificativ de scădere a estimărilor pentru profitul pe întregul an”, a declarat analistul Liberum Gerald Khoo într-o notă. „Stabilirea unor prețuri mai agresive de către liderul pieței va avea probabil consecințe negative pentru celelalte companii aeriene europene.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...