Prognoză lugubră: vor muri 26.000 de oameni
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bacteriil ucigase
Bacteriil ucigase
Peste 26.200 de persoane vor muri anul acesta în Spania din cauza infecţiilor provocate de bacteriile multirezistente la antibiotice, conform unei estimări comunicate joi de către preşedintele Societăţii Spaniole de Boli Infecţioase şi Microbiologie Clinică (SEIMC), Jose Miguel Cisneros, informează agenţia EFE. 

El a avertizat la o conferinţă de presă că este vorba despre microorganisme ''ce reprezintă o ameninţare pentru sănătatea publică mondială''. 

Estimarea anunţată s-a bazat pe un studiu efectuat în luna martie în 133 de spitale din Spania, ţară unde se abuzează cu administrarea antibioticelor fără o justificare medicală şi este lider european în privinţa numărului de infecţii provocate de bacteriile multirezistente. 

Conform acestui studiu, peste 221.000 de pacienţi vor fi diagnosticaţi anul acesta în Spania cu o infecţie provocată de o bacterie multirezistentă, dintre care peste 26.200 nu vor supravieţui. 

Citește și 18 mii de ouă infestate cu fipronil, retrase din comerț

Jose Miguel Cisneros consideră că ''toţi am contribuit'' la această problemă, adică medicii care au prescris antibiotice cu prea mare uşurinţă, pacienţii care nu au respectat indicaţiile privind dozarea şi durata tratamentului, precum şi autorităţile sanitare, care în Spania nu au finanţat Planul Naţional împotriva Rezistenţei la Antibiotice. 

Printre alte recomandări, el a menţionat simpla spălare temeinică a mâinilor. ''Dacă nu aveţi grijă de igiena mâinilor, dacă nu vă vaccinaţi atunci când este indicat, dacă nu luaţi antibioticele aşa cum vi s-a prescris, atunci ajutaţi bacteriile care ajung în intestinele voastre să devină rezistente şi le veţi transmite doar printr-o strângere de mână sau o îmbrăţişare'', a avertizat responsabilul medical spaniol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel