Prognoză meteo. Când scad temperaturile
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Ne putem considera niște răsfățați
Ne putem considera niște răsfățați
Temperaturile se mențin ridicate în prima jumătate a săptămânii viitoare, fiind anunțate cu până la 8 grade mai mult decât normalul perioadei. Valorile vor coborî în a doua parte a intervalului, când temperaturile vor fi apropiate sau chiar sub cele normale pentru această dată, informează ANM.

„În mod normal, acum ar trebui să avem cam 22 de grade, așadar, avem cu 5 până la 7-8 grade mai mult decât în mod normal”, spune reprezentantul ANM, citat de Mediafax.  A doua jumătate a săptămânii aduce, însă, o vreme puțin mai răcoroasă, cu temperaturi apropiate sau ușor sub cele normale pentru această perioadă.

„Ploi vor fi mai ales după-amiaza și seara, local în vest, nord și centru, în rest, vreme bună. Vânt vom avea la munte, în special pe creste mai intens, dar pe suprafețe mici și în restul teritoriului, adică în zonele mai joase, cu precădere în Crișana, Maramureș, în general în interiorul Arcului Carpatic. Pe creste, vântul poate depăși 70-90 km/h”, spune meteorologul.

Marți, vremea se va menține frumoasă, însă vor scădea puțin temperaturile. Atunci se vor înregistra, potrivit reprezentantului ANM, între 18-19 grade în estul Transilvaniei și prin Maramureș, și 30 de grade în Lunca Dunării. De asemenea, ploile vor ocoli întreaga țară pe tot parcursul zilei de marți.

Miercuri, temperaturile se vor afla din nou într-o ușoasă creștere comparativ cu ziua de marți. Cele mai puține grade în termometre se vor înregistra pe litoral, între 20 și 22 de grade Celsius. În restul țării vor fi peste 22 de grade, chiar până la 32 în Lunca Dunării.

Citește și Prognoză meteo. Cum va fi vremea până pe 6 octombrie

În București nu se vor înregistra ploi în următoarele trei zile, cerul va fi mai mult senin, cu mențiunea că poate, din când în când se vor acumula nori. Luni, în Capitală, se vor înregistra între 30-31 de grade, urmând ca marți acestea să scadă puțin și să nu depășească 28 de grade Celsius. Miercuri însă, gradele vor urca din nou în termometrele din Capitală și se vor înregistra 29-30 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...


pixel