Prognoză meteo. Cum va fi vremea de 1 şi 8 Martie
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Vremea de 1 si 8 Martie. Foto: Vlad Chețan - Pexels
Vremea de 1 si 8 Martie. Foto: Vlad Chețan - Pexels
Cea de-a doua parte a lunii februarie vine cu vreme caldă.

Meteorologii anunță că până la jumătatea lunii martie, în toate regiunile țării temperaturile vor fi peste mediile normale ale perioadei. De asemenea, nu vor fi precipitații însemnate cantitativ în următoarele săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că până pe 21 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nordul și nord-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 21– 28 februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 28 februarie - 07 martie va aduce o temperatura medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și rregimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 07 – 14 martie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor avea din nou o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

 

Citeşte şi: California, în pragul unei catastrofe. Oamenii sunt disperați

 

California este un stat agricol, este grădina de legume a SUA, așa că apa este foarte importantă în această regiune ce adăpostește 12 % din populația țării. Secetele prelungite pot crește riscul de incendii de vegetație, pot perturba lucrările agricole și pot amenința aprovizionarea cu energie hidroelectrică a regiunii.

Ploile abundente înregistrate în acest stat la sfărșitul anului trecut au reaprins speranța locuitorilor că efectele secetei se vor diminua treptat. În ultima săptămână din 2021, stratul de zăpadă din Munții Sierra Nevada a fost cu 160% mai mare decât norma pentru respectiva perioadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel