Prognoza meteo până pe 3 decembrie. Cum va fi vremea de Ziua Națională a României
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Hotelul Intercontinental din centrul Bucureștiului / Foto: Pixabay
Hotelul Intercontinental din centrul Bucureștiului / Foto: Pixabay
Meteorologii au emis prognoza pentru intervalul 20 noiembrie - 3 decembrie.

Banat

Intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice importante; astfel vor fi perioade (20-21 noiembrie și 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale, respectiv maxime de 10...14 grade și minime de 2...6 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 6...8 grade și nocturne de 1...2 grade, în medie). În jurul datei de 23 noiembrie vremea va fi rece, astfel că maximele vor fi de 3...4 grade și minimele de -4...-2 grade.

Ploi mai frecvente vor fi în perioada 21-22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Crișana

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante; astfel vor fi perioade (20-21 noiembrie și 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale, respectiv maxime de 9...14 grade și minime de 1...6 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 6...7 grade și nocturne de 1...2 grade, în medie). În jurul datei de 23 noembrie vremea va fi rece, astfel că maximele vor fi de 2...5 grade și minimele de -5...-3 grade.

Ploi locale vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Transilvania

Intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice destul de importante; astfel vor fi perioade (21 noiembrie și 26-28 noiembrie) în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, respectiv maxime de 6...12 grade și minime de 2...6 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi în general apropiat de cel climatologic specific (în medie temperaturi diurne de 1...6 grade și nocturne de -5...0 grade, cu cele mai scăzute valori în 23-24 noiembrie).

Pe parcursul primei săptămâni, local vor fi precipitații slabe, cu caracter temporar, iar probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente va crește în perioada 28-29 noiembrie.

Maramureș

Zilele caracterizate de o vreme apropiată de normal (cu temperaturi maxime de 5...7 și minime de 0...2 grade, în medie) vor alterna cu perioade mai calde, în special în 21 noiembrie și între 26 și 28 noiembrie, când -mediat regional- ziua vor fi 8...11 grade și noaptea 1...4 grade.

Vreme rece va fi în jurul datei de 23 noiembrie, cu maxime termice de 1...3 grade și minime de -5...-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului și în perioadele 24-25 și 28-29 noiembrie.

Moldova

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante, cu perioade (în jurul datei de 21 noiembrie și între 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, în special în jumătatea de sud a regiunii, respectiv maxime de 8...14 grade și minime de 1...6 grade, mediat regional și intervale caracterizate de temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice (în medie 4...6 grade ziua și -3...0 grade noaptea).

Ploi locale vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Dobrogea

Zilele caracterizate de un regim termic apropiat de normal (în medie cu temperaturi maxime de 8...11 și minime de 3...5 grade, posibil ușor mai mici în jurul datei de 23 noiembrie) vor alterna cu perioade de vreme caldă pentru această perioadă din an, în special în 21 noiembrie și între 26 și 29 noiembrie când -mediat regional- ziua vor fi 13...15 grade și noaptea 5...8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 22 noiembrie și spre finalul intervalului de referință.

Muntenia

Intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice destul de importante; astfel vor fi perioade (în jurul datei 21 noiembrie și cu  probabilitate mare și între 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei, respectiv maxime de 11...15 grade și minime de 3...7 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 7...11 grade și nocturne de -1...3 grade, în medie, cu valori mai scăzute în 23/24 noiembrie).

Ploi locale, slabe se vor semnala în jurul datei de 22 noiembrie, iar estimările indică o creștere a probabilității pentru precipitații și după data de 29 noiembrie.

Oltenia

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante; astfel vor fi perioade (20-21 noiembrie și 26-28 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei, respectiv maxime de 11...15 grade și minime de 4...6 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi mai apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 8...11 grade și nocturne de 1...4 grade, în medie, cu valori mai mici în 23-24 noiembrie).

Ploi pe suprafețe relativ extinse vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, iar estimările indică o creștere a probabilității pentru precipitații și după data de 29 noiembrie.

La munte

Regimul termic va oscila în general în jurul celui normal în această perioadă a anului, cu perioade în care temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele climatologic specifice, în data de 21 noiembrie și în perioada 26-29 noiembrie (în medie cu maxime de 0...7 grade și minime de -4...0 grade), dar și intervale cu vreme mai rece, în special în 23-24 noiembrie (ziua cu valori de -4...4 grade și noaptea între -8 și -4 grade).

Temporar vor fi precipitații, cu probabiltate mai mare în zilele de 22, 25 și 26 noiembrie și la finalul intervalului de referință. La altitudini mari vor predomina ninsorile, iar la înălțimi de sub 1500 m vor fi perioade cu lapoviță sau chiar ploi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Threads, rivalul Twitter, se lansează în Uniunea Europeană

După o lungă așteptare, Meta va lansa în sfârșit...

Un start-up vrea să învie o tehnologie sovietică

Inginerul aerospațial din spatele Regent Craft dezvoltă...

Prețul motorinei a scăzut sub 7 lei la unele benzinării

Scăderea prețurilor petrolului se simte și la...

Programele StudentInvest și FamilyStart continuă și în 2024

Programele guvernamentale de creditare StudentInvest și...

Premieră. UE reglementează inteligența artificială

Uniunea Europeană a convenit vineri asupra unei...

Furnizorii de electricitate și gaze, verificați de ANRE

ANRE efectuează în prezent 171 de inspecții la...

Motorina americană va inunda piețele europene. Explicații

Ar fi o veste bună inclusiv pentru români, dacă nu ar fi...

Criza bugetară din Germania va zgudui întreaga Europă

Germania a reprezentat o lungă perioadă un model de...

Curs valutar. Leul s-a apreciat în raport cu euro şi dolarul

Banca Naţională a României a comunicat cursul valutar.

Consiliul UE a aprobat modificarea PNRR

Astăzi, în cadrul reuniunii consiliului miniștrilor...

ISCIR va putea retrage autorizațiile stațiilor GPL

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se...

20 de autobuze electrice intră în trafic în Capitală

Un număr de 20 de autobuze electrice dintre cele 100...

Crossuri externe