În Banat, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Ploi pe arii extinse şi posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar, va fi ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi în intervalul 15 - 20 iunie.
În Crişana, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25 - 26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade. În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade, valori normale pentru a doua decadă a lunii iunie în Crişana. Ploi, mai ales averse şi posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor şi în intervalul 16 - 20 iunie.
În zona Transilvaniei, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24 - 25 de grade, iar cea a minimelor de 11 - 12 grade. În intervalul 13 - 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea uşor, aproximativ cu două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Temporar, în intervalul 10 - 14 iunie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice.
În Maramureş, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11 - 12 grade. În intervalul 12 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2 - 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune.pentru a doua decadă a lunii iunie. Averse pe arii extinse şi posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar, probabilitatea de apariţie a averselor şi a descărcărilor electrice va fi ridicată şi în intervalul 17 - 20 iunie.
În regiunea Moldovei, până la sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25 - 26 de grade, iar cea a minimelor de 10 - 11 grade. În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2 - 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18 - 20 iunie media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe îşi pot face apariţia în unele zile ale intervalului de referinţă, îndeosebi în zona deluroasă.
În Dobrogea, pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23 - 25 de grade şi ale celor minime de 15 - 16 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. Totuşi intervalul 13 - 15 iunie se estimează a fi răcoros, în condiţiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu 2 - 3 grade. În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar ulterior doar în puţine zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice.
Citește și LOTO. Un bilet NOROCOS a fost jucat în București. Cât s-a câștigat
În Muntenia, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13 - 14 grade. În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18 - 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalele 5 - 7, 8 - 9 şi 10 - 12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni.
În Oltenia, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13 - 14 grade. În intervalul 13 - 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18 - 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10 - 12 iunie, însă local averse, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.
La munte, în cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 - 17 grade şi ale celor minime de 6 - 8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13 - 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade. Zilnic, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10 - 14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...