Prognoza meteo. Vremea ne JOACĂ PE DEGETE! Supriza este TOTALĂ
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Un lucru este cert: Nu mai sunt iernile de altă dată
Un lucru este cert: Nu mai sunt iernile de altă dată
După un weenkend cu temperaturi relativ normale pentru această perioadă a anului, începutul săptămânii vine cu surprize? Ce spun meteorologii. 

Ei bine, da. Surpriză este că vremea se încălzește. Va fi o adevărată primăvară la milocul lunii februarie. 

Luni, vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe alocuri precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, ziua în sudul teritoriului, iar noaptea în vest şi sud-vest. La munte, pe arii restrânse, în special noaptea şi cu precădere în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile vor fi mixte. Izolat, în a două parte a intervalului, se va formă polei.

Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 3 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, se va formă ceaţă.

Marţi, valorile termice vor continuă sã crească uşor, astfel cã, în mare parte din ţară, se vor situa peste cele normale la aceastã datã. În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale cerul va avea înnorãri şi local vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie, iar în zona montanã aferentã mixte.

Citește și Vârsta de pensionare. Ministrul Finanțelor vine cu ultimele clarificări

Izolat vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul va suflă slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, se va formă ceaţă.

Miercuri, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, unde temporar va plouă slab, iar în zona de munte precipitaţiile vor fi mixte.

Local, în special în sudul, estul şi centrul teritoriului, se va semnala ceaţă, posibil asociatã cu burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în a două parte a intervalului, în zona montană înaltă, a Carpaţii Orientali, iar izolat şi trecător în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, cu cele mai mari valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel