Programul Fidelis. Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Depozitarul Central, informaţii pentru cei care au investit în Programul Fidelis. 

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente platii pentru rambursarea principalului pentru titlurile de stat emise in cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanţelor

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 25/03/2024, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 LEI/instrument financiar pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice emise de Ministerul Finantelor (simbol R2403A). Emitentul va plăti detinatorilor de titluri de stat sumele de bani aferente, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Detinatorii de titluri de stat care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul
detinatorilor emitentului, la data de 14/03/2024.

Detinatorii de titlrui de stat care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensaredecontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru detinatorii de titluri de stat care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceștia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare și registru.

 

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului 3 pentru titlurile de stat emise in cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanţelor

 

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 25/03/2024, distribuie sumele de bani aferente CUPON 3 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor (simbol R2603AE). Emitentul va plăti deţinătorilor de titluri de stat sumele de bani aferente CUPON 3, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecarei obligațiuni este de 1.55 EURO.

Deţinătorii de titluri de stat care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 14/03/2024. Deţinătorii de titluri de stat își pot încasa sumele de bani aferente CUPON 3 în conturile de fonduri dedicate ale Participanților la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare și registru.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel