Programul ”Litoralul pentru toți” continuă. Tarife și cu 70% mai mici
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cine poate profita ...
Cine poate profita ...
Programul ''Litoralul pentru toţi'' continuă până pe 18 iunie, când începe sezonul estival. 

Zeci de unităţi de cazare au tarife cu până la 70% mai mici în această perioadă, iar de săptămâna viitoare se anunţă un număr şi mai mare de turişti. Operatorii din domeniu prevăd un sezon foarte bun, după ce în minivacanţa de Rusalii, peste 70 de mii de persoane au ajuns în staţiunile de la mare. Sorin Cealera transmite:

Vara îşi intră tot mai mult în drepturi, vremea continuă să se încălzească, iar maximele zilnice încep să depăşească 25 de grade Celsius. Marea devine numai bună de îmbăiat, pentru că temperatura apei creşte şi va fi de 22-23 de grade. Mamaia a fost pe primul loc în topul preferinţelor la început de iunie, gradul de ocupare în majoritatea unităţilor de cazare fiind cuprins între 70 şi 95%. 

Tot litoralul devine, însă, mult mai atractiv în staţiunile din sud, urcând şi ele în preferinţe ca număr de rezervări. La cazare sunt preţuri pentru toate buzunarele, care pornesc, în medie, de la 100 lei pe noapte camera dublă la un hotel de trei stele în staţiunile din sudul litoralului şi de la 200-225 lei pe noapte, tot la trei stele, în Mamaia, unde turiştii vor plăti de la 400 lei pe noapte pentru un hotel de patru stele. 

Preţurile cele mai bune, cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon, sunt la unităţile de cazare înscrise în programul "Litoralul pentru toţi", care continuă până în data de 18 iunie. Peste 30 de hoteluri din toate staţiunile pun la dispoziţia turiştilor, cumulat, aproximativ 5.500 de locuri pe noapte, iar pachetele turistice pot fi achitate cu vouchere de vacanţă.

Voucherul de vacanţă. Legea cu ultimele modificări a fost promulgată

A fost abrogată prevederea conform căreia unităţile afiliate acceptă vouchere de vacanţă acordate de instituţiile publice, numai dacă acestea nu înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat de natura celor administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală mai vechi de 90 de zile.

Actul normativ mai stipulează că, "prin derogare de la prevederile art. 1 alin 2 din OUG nr. 8/2009, aprobată cu modificările şi completările ulterioare prin Legea 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 2022 - 2026, pentru personalul militar, poliţiştii, poliţiştii din penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, achiziţionate direct sau prin intermediul unei agenţii de turism licenţiate, în limita a 1.450 lei anul pentru un salariat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel