Programul MFE de finanţare din fonduri europene a şomajului tehnic, lansat în consultare publică
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Subvenţii APIA 2022. Veşti bune pentru fermieri
Subvenţii APIA 2022. Veşti bune pentru fermieri
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AMPOCU) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică ghidul "Sprijin pentru persoanele angajate în cadrul întreprinderilor al căror domeniu de activitate este afectat direct ca urmare a declarării situaţiilor de epidemii", se menţionează într-un comunicat remis miercuri de MFE.

Apelul va finanţa măsuri din domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precizează Ministerul Fondurilor Europene. Practic, apelul va finanţa acordarea de subvenţii persoanelor care se află în şomaj şi care au fost angajate ale unor companii afectate direct de pandemia COVID-19 sau de măsurile luate pentru a opri răspândirea acesteia - Ordonanţele militare şi celelalte acte emise de autorităţi pe perioada stării de urgenţă.

Ministrul Finanțelor. După această perioadă, economia Rusiei va fi altfel

Solicitanţii eligibili sunt Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale/SPO, respectiv Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), inclusiv prin unităţile subordonate, potrivit sursei citate.

Proiectele vor putea fi depuse de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar ulterior firmele cu angajaţi trimişi în şomaj tehnic vor putea solicita acestor instituţii plata sumelor, urmând ca MFE să deconteze cheltuielile din fondurile alocate.

Ghidul este disponibil pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, iar propunerile şi sugestiile pot fi trimise până la data de 10 aprilie 2020, la adresa de e-mail: [email protected].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel