Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Programul guvernamental O familie, o casă (înlocuitorul fostului Prima Casă), care a redevenit de interes pentru Guvern chiar în timpul epidemiei, va suferi noi schimbări.
Programul care se va numi O nouă casă, nu că acest lucru ar avea pre mare importanță, va avea noi condiții de funcționare. Unul dintre cele mai impirtante modificări este că plafonul de garantare urcă de la 66.500 € la 80.000 de €.
„Programul setează niște priorități ale statului pe această zonă a locuințelor cu această caracteristică: locuințe pentru tineri. Haideți să nu mai oferim tinerilor orice cutiuță din aceasta lipsită de orice facilități sau care ulterior (se) dovedesc a avea tot felul de probleme, fie distanța, fie lipsa unor școli ș.a.m.d. Eu cred că în maximum două săptămâni, programul devine funcțional, cu tot ce trebuie, astfel încât cine aplică să poată să meargă la bancă”, spunea zilele trecute Cristian Păun, președintele (FNGCIMM).
„Statul a început să fie puțin mai atent la proiectele pe care le dezvoltă prin acest program – și e și normal să se întâmple așa, pentru că vedem tot felul de proiecte imobiliare care n-au conexiune la rețea de canalizare, făcute în mijlocul câmpiei și apoi să se descurce locuitorii cu transportul în comun și cu toate treburile acestea”, a mai explicat Cristian Păun.
Florin Cîțu: Programul "Prima Casă" trebuie MODERNIZAT
Guvernul are în vedere acordarea de credite garantate de stat și dezvoltatorilor, dar nu marilor dezvoltatori care preferă să se imprumute de la băncile externe, ci pentru micii dezvoltatori, ceea ce explică și entuziasmul celor de la FNGCIMM, pentru acest program.
Rămâne de văzut, în primul rând, cum și dacă se va materializa cu adevărat acest proiect, pe de o parte, pe de alta, o consecință sigură a acestei măsuri nu va fi ușurarea accesului la locuințe de bună calitate la un preț rezonabil ci va duce la scumpirea și mai mult a locuințelor.
Momentul ales pentru a face acestre mișcări este unul destul de riscant, deoarece piața imobiliară devine foarte volatilă în perioade de criză, lucru care s-a întâmplat și în 2008.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...