Programul Rural Plus. CEC Bank continuă finanțarea agricultorilor români

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Palatul CEC
Palatul CEC
CEC Bank continuă finanțarea agricultorilor români prin Programul guvernamental Rural Plus.

CEC Bank continuă finanțarea agricultorilor români și în anul 2024 prin RURAL PLUS, componentă a programului guvernamental IMM PLUS, acordând credite cu dobânzi subvenționate.

 

“La fel ca în anii anteriori, programele guvernamentale destinate finanțării sectorului agricol continuă să se bucure de un interes deosebit din partea beneficiarilor, astfel că am ales să fim alături de agricultori și în anul 2024, oferindu-le acestora posibilitatea finanțării în condițiile avantajoase ale Programului IMM PLUS – componenta Rural Plus”, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank.

 

Prin acest Program guvernamental, beneficiarii pot accesa finanțări garantate până la 90% cu garanții de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditului Rural, atât pentru proiectele de investiții cât și pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea și extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerințele actuale de climă și digitalizare, menținerea și crearea de locuri de muncă.

Durata maximă de finanțare este de până la 72 luni în cazul creditelor de investiții, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru, iar valoarea maximă nu poate depăși 5.000.000 lei, în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru, respectiv 10.000.000 lei pentru creditele de investiții. Valoarea cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate  depăși 10.000.000 lei. Pentru sectoarele agriculturii primare, pescuitului și acvaculturii, valoarea maximă cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate depăși 5.000.000 lei.

Ajutorul de stat sub formă de grant, de care beneficiază antreprenorii în cadrul componentei RURAL Plus, acoperă dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum și comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanției.

Valoarea ajutorului de stat, constând în cumulul dintre valoarea garanției de stat și valoarea grantului, nu poate depăși 2,25 milioane de euro pe companie din sectorul industriei alimentare, 335.000 de euro pentru cele din sectorul pescuitului și al acvaculturii și 280.000 de euro pentru fiecare firmă din domeniul producției primare de produse agricole.

Pentru creditul de investiții, dobânda este ROBOR 3M + 1,50% iar pentru finanțarea activității curente ROBOR 3M + 1,90%. Comisioanele de analiză dosar, de acordare, de gestiune și de rambursare anticipată sunt toate zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Dolari / FOTO: Freepik
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com

pixel