Proiect faraonic: Dubai va avea cel mai mare aeroport din lume
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Așa va arăta / FOTO: Facebook
Așa va arăta / FOTO: Facebook
Este vorba despre un proiect în valoare de 34,8 miliarde de dolari.

Iar prima fază a acestui proiect faraonic ar trebui finalizată în 10 ani. Cu alte cuvinte, nici o grabă. În ce constă proiectul? Potrivit anunțului făcut de autoritățile din Dubai, se are în vedere construirea unui nou terminal de pasageri pe aeroportul Al-Maktoum, care va deveni „cel mai mare aeroport din lume”.

„Am aprobat planurile pentru noul terminal de pasageri de la Aeroportul Internațional Al-Maktoum și începerea construcției clădirii în valoare de 128 de miliarde de dirhami (aproximativ 34,85 de miliarde de dolari)”, a anunțat șeicul Mohammed bin Rashed Al-Maktoum, premierul Emiratelor Arabe Unite într-o postare pe rețeaua X. 

Când va fi pe deplin operațional, acest aeroport va fi „cel mai mare din lume”, cu o capacitate de a gestiona 260 de milioane de pasageri pe an. Acest nou aeroport va fi de cinci ori mai mare decât Aeroportul Internațional Dubai, unul dintre cele mai aglomerate din lume. Potrivit șeicului Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, președintele Dubai Aviation City Corporation și CEO al companiei aeriene a emiratului, Emirates, prima fază a proiectului va fi finalizată în 10 ani și va „găzdui 150 de milioane de pasageri pe an.

Situat la periferia Dubaiului, aeroportul Al-Maktoum primește, din 2010, o mică parte din traficul aerian al bogatului emirat din Golf. Este chemat să preia de la Aeroportul Internațional Dubai (DXB), a cărui capacitate maximă este de 120 de milioane de pasageri și a cărui amplasare în centrul orașului-stat împiedică extinderea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...


pixel