Proiecte majore de mediu, în judeţul Ilfov. Andrei Mihai, administrator public, informaţiile aşteptate de cetăţeni
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
EXCLUSIV
Andrei Mihai, administratorul public al Consiliului Judeţean Ilfov, a explicat, într-o intervenţie avută la conferinţa DC Media Group cu tema: "Curățenia de primăvară în România’’ – Ediția 2024", care sunt două dintre cele mai importante investiţii în domeniul protejării mediului derulate în judeţ. 

"Noi, în judeţul Ilfov, am dat deja startul curăţeniei de primăvară şi am avut în acest an o primă acţiunea la Snagov, unde, împreună cu mai mulţi voluntari, am încercat să facem curăţenie şi apreciez că aceasta ar fi o normalitate la noi în judeţul Ilfov. Nu este prima acţiune de acest fel pe care am făcut-o. Şi anul trecut am avut o astfel de acţiune în Pădurea Pustnicu.

Ne propunem ca în acest an, în fiecare lună, să facem astfel de acţiuni pentru că, până la urmă, cred că puterea exemplului este una dintre măsurile pe care le putem lua pentru mediu. Vom face o serie de acţiuni în acest sens. Mai mult, am avut şi acţiuni de plantare de copaci care, de asemenea, contribuie la curăţarea mediului.

Pe lângă aceste acţiuni voluntare de curăţenie, noi implementăm o serie de proiecte în domeniul deşeurilor. Iar asta cred că e mai important decât aceste acţiuni de curăţenie.

Am obţinut finanţare prin PNRR pentru înfiinţarea unor centre de colectare prin aport voluntar; vom înfiinţa la Brăneşti, Moara Vlăsiei şi Grădiştea trei astfel de centre unde populaţia din acea zonă – vorbim de circa 55.000 – 60.000 de locuitori – îşi vor putea duce deşeurile. Nu vorbim despre deşeuri menajere pe care le colectează operatorul ci deşeuri voluminoase, electrocasnice, anvelope, deşeuri din construcţii şi aşa mai departe, în mod gratuit.

Acest proiect va fi gata până la finele acestui an. Termenul este data de 30 septembrie, când noi trebuie să avem aceste centre finalizate şi suntem în curs cu licitaţia pentru execuţia centrelor.

Un proiect şi mai important este Sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Ilfov. Aici vorbim de o primă etapă în care achiziţionăm circa 300.000 de pubele pe care le vom da populaţiei, pentru deşeuri reziduale, reciclabile, biodeşeuri pe care, în momentul în care vom delega licitaţia pentru operarea colectării şi transportului deşeurilor în judeţ, acestea se vor preda operatorului care le va distribui în mod gratuit către populaţie", a explicat, în intervenţia sa, Andrei Mihai, administratorul public al CJ Ilfov.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel