Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Twitter „va respecta legea europeană” dedicată luptei împotriva dezinformării online, a asigurat controversatul șef al rețelei de socializare, Elon Musk. „Twitter se va supune legii. Dacă o lege este promulgată, Twitter se obligă să o respecte”, a subliniat miliardarul american, întrebat fiind în legătură cu noua legislație a UE privind serviciile digitale (DSA).
DSA (Legea privind serviciile digitale), care va intra în vigoare pe 25 august, impune platformelor să acționeze „prompt” pentru a retrage orice conținut ilegal și prevede amenzi de până la 6% din cifra lor globală de afaceri. La sfârșitul lunii mai, Musk a scos Twitter din codul de bune practici al UE privind dezinformarea, o serie de angajamente voluntare lansate în 2018. Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a deplâns faptul că Twitter a ales „confruntarea”, în timp ce ministrul francez al digitalului, Jean-Noël Barrot, a amenințat că va „interzice” rețeaua de socializare.
„Nu trebuie să fii mai regalist decât regele” și să depășești „prevederile legale” în ceea ce privește cenzura și libertatea de exprimare, a temperat șeful Tesla și Space X, invocând dificultatea de a pune cursorul exact pe ceea ce este bun sau rău, acceptabil sau nu. „Pe de altă parte, dacă se promulgă o lege, pentru că legea într-o democrație reprezintă voința poporului (...) trebuie respectată”.
Agenții de publicitate revin pe Twitter, spune Musk
Întrebat despre disponibilizările masive în rândul echipelor Twitter, el a precizat că că nu a fost ”afectată activitatea de moderare în sine. Moderarea este realizată de aproximativ 4.000 de angajați (...) și munca a rămas mai mult sau mai puțin aceeași”, a asigurat Elon Musk, evocând chiar o „scădere” a discursului instigator la ură, contrazisă de anumite studii. „Aproape toți agenții de publicitate s-au întors sau au spus că se vor întoarce” după ce au părăsit platforma de la preluarea acesteia, a mai susținut el, afirmând că „esențial” pentru compania sa a fost „să nu înregistreze pierderi financiare”.
Semnatar al unei petiții prin numeroși întreprinzător cer o pauză de șase luni în activitățile de cercetare privind dezvoltarea unei inteligenței artificiale generative din cauza riscurilor pe care le prezintă pentru umanitate, omul de afaceri a pledat pentru „încetinirea” acestor eforturi, nu pentru stoparea lor. Cel care a fondat X.AI, o nouă companie specializată în acest domeniu în martie, preferă să fie „participant”, nicidecum „observator”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...