Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Potrivit sursei citate, aceste descoperiri au fost făcute cunoscute producătorului Motorica, un start-up rusesc de high-technology care dezvoltă proteze bionice pentru membre superioare, destinate persoanelor cu dizabilităţi, permiţându-i astfel să remedieze vulnerabilităţile.
În cursul investigaţiei, cercetătorii Kaspersky Lab din echipa ICS CERT, în parteneriat cu Motorica, au realizat o evaluare de securitate a unei soluţii software de testare a unei proteze digitale pentru mână, dezvoltată de start-up-ul rusesc.
"Soluţia în sine este un sistem cloud remote şi o interfaţă care monitorizează statusul tuturor dispozitivelor biomecanice înregistrate. De asemenea, le oferă altor dezvoltatori un set de instrumente pentru analiza condiţiilor tehnice ale unor echipamente, precum scaune cu rotile inteligente şi proteze pentru mână sau picior", se arată în comunicatul Kaspersky Lab.
În urma cercetării iniţiale au fost identificate câteva probleme de securitate, iar acestea includ: conexiunea http, operaţiuni de cont incorecte şi validarea insuficientă a input-urilor.
Citește și: Atac cibernetic asupra României! Ordinul a venit de la Kremlin
"Atunci când este folosită, proteza de mână transmite date către sistemul cloud. Din cauza vulnerabilităţilor de securitate, un atacator ar fi putut să câştige acces la informaţiile din cloud despre toate conturile conectate (incluzând date de acces şi parole în format plaintext pentru toate protezele şi administratorii lor), să manipuleze, adauge sau să şteargă astfel de informaţii, şi să adauge sau să şteargă utilizatorii obişnuiţi sau pe cei privilegiaţi (cu drept de administrator)", precizează compania.
Motorica este o companie axată pe cercetare şi dezvoltare în medicină şi robotică. Din 2014, dezvoltă sisteme artificiale şi de reabilitare pentru mână cu tehnologii de asistenţă, redefinind tradiţionalele tehnologii pentru dispozitive protetice.
Anul trecut, Motorica a început dezvoltarea unei platforme de reabilitare bazată pe realitatea virtuală şi o platformă de colectare a datelor telemetrice prin intermediul unui modul gsm în dispozitivele protetice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...